Ford Focus 1.8 TDCi 100pk Collection (2003)

Ford Focus
Ford FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord Focus - interieurFord Focus - interieur

UitvoeringFocus 1.8 TDCi 100pk Collection
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2007

Sinds enige weken ben ik de trotse bezitter van een Ford Focus voorzien van de 100 pk sterke tdci-motor in Collection-uitvoering.

Dit laatste houdt rijden op Ghia-niveau in. Standaard o.a. geregelde airconditioning, navigatiesysteem, cd-wisselaar, licht metalen velgen, boardcomputer en allerhande handigheden. Daarnaast is mijn exemplaar door de vorige eigenaar voorzien van cruise control.

Na lang surfen op het internet en bezoeken aan dealers van diverse merken kwam ik bij toeval terecht bij een Forddealer die de auto had staan die aan de meeste van mijn wensen voldeed, alleen de motor was voor mij een groot vraagteken. Mijn voorkeur voor de sterkste tdci-motor verdween echter snel toen ik deze Focus de weg opdraaide en verrast werd door de felheid en souplesse van de 100pk sterke motor. Ook na 7.000 kilometer in nog geen maand tijd blijft het mooi om te merken hoe je sportief rijden met ontspannen rijden kunt combineren in deze Focus.

Qua uitvoering ben ik zeer tevreden, er blijft immers maar weinig te wensen over. Het enige dat ik mis is de middenarmsteun voor en de elektrisch bedienbare ruiten achter. Daarnaast vind ik het bereik van de op afstand bedienbare centrale deurvergrendeling een stuk minder dan dat van vergelijkbare auto’s.

Concluderend kan ik stellen dat deze Focus/Ford mij iedere dag nog positief verrast!

Tot nu toe heb ik, uiteraard vanwege de korte tijd dat er in rijd, weinig problemen gekend met deze auto. Mijn indruk is echter dat ik niet snel grote problemen zal tegenkomen met deze auto, hij voelt goed.

geen problemen!

Dat was het dan

Na bijna 150.000 kilometer in iets meer dan 2 jaar in deze Focus gereden te hebben zonder enige problemen is hij vanwege de kilometerstand en de daardoor waarschijnlijk naderende onkosten de deur uit gegaan.

De auto is een absolute aanrader!

De opvolger? Uiteraard een focus, dit keer een nieuwe in de limited-uitvoering.

PRIVATE LEASE Ford Focus