Ford Focus 1.8 16V Trend (2002)
Uitvoering | Focus 1.8 16V Trend |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na een tijdje speuren op het internet heb ik een Focus 1.8 16v gevonden. Een 1.8 kom je overigens niet veel tegen in Nederland. Ik vind het echt een superfijne auto om te rijden met een lekker pittige motor. De auto heeft een ontzettend goede wegligging waardoor je erg hard door een bocht kunt. Ik moet er wel bijvertellen dat er grotere en bredere lichtmetalen ford wielen onder gemonteerd zijn. Het sturen gaat zeer direct en is erg communicatief. Een 1.8 heeft schijfremmen rondom en dus is er op de remmen niets aan te merken. De trend uitvoering waarin ik rijd heeft lekkere sportstoelen die goede zijdelingse steun geven. Ook zit er een lekker dik met leer bekleed stuurwiel in. Ik vind dit type focus een mooie auto, zowel de buitenkant als het interieur. De auto biedt zeer veel rijplezier en daarom wil ik deze ook voor langere tijd blijven rijden! Het verbruik is echter een groot minpunt. 1 op 10 bij een redelijk rustige rijstijl is niet echt zuinig te noemen. Verder is het jammer dat de buitenspiegels niet verwarmd en handbediend zijn.
Ik heb nog niet veel kilometers gereden met deze auto, dus echte problemen ben ik tot nu toe nog niet tegen gekomen.