Ford Fiesta 1.3i Collection (2001)

Ford Fiesta

UitvoeringFiesta 1.3i Collection
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2007

Update 22 februari 2010:

Inmiddels 66.000 km op de teller en dat alles zonder problemen!
Vorige week nieuwe achterbanden, na ruim 8 jaar waren ze uitgedroogd, het profiel was nog heel goed!
Verder weer probleemloos door de APK...op naar de 100.000 km :)
Vorige zomer zonder problemen 4.000 km in/van/naar Tsjechie gereden...tot 170 km/u op de teller in DUI!!
Prima simpel autootje, we zijn er nog steeds erg blij mee.

Vorige week heb ik een Ford Fiesta gekocht uit 2001; tot nu toe erg tevreden. De auto past erg goed bij mijn rustige rijstijl. De 60 pk is namelijk precies genoeg, maar absoluut niet in staat tot topprestaties. Verder is deze Collection uitvoering mijns inziens erg mooi: leuke velgen, achterspoilertje en rood metallic lak. De geintegreerde radio-cd speler doet het interieur goed, samen met de ’rode’ stoelbekleding.

Nu het zonnetje begint te schijnen is ook de airco erg handig; ik ben erg blij met deze optie. Hopenlijk kan ik nog lang genieten van deze auto, hij heeft op dit moment slecht 17.000 km op de teller, na 5 jaar!

Tot nu toe :

Ford Fiesta 1.3 Collection

datum ’eerste afgifte Nederland’ 20 november 2001
datum van aanschaf 8 maart 2007
kilometerstand bij aanschaf 16.521

gemiddeld verbruik 1 op 15,4 na eerste tankbeurt
tot 1 op 18 bij rustig rijden met veel
snelwegkilometers bij latere tankbeurten

onderhoud februari / maart 2008 : een dure ’kleine’ beurt van 320 euro...dit was dan wel inclusief het vervangen van glaasje van mistlicht. dit viel erg tegen...

Update maart 2008 :

Geen problemen, probleemloos al bijna 17.000 km erbij gereden...alleen het comfort is wat slecht door de platte banden... verder een simpele maar erg goede auto. Niets meer en niets minder dan we nodig hebben.

Geen ; er zijn wel wat minpuntjes aan de auto, zo zijn de stoelen en de spiegels aan de kleine kant en grijpt de koppeling erg snel aan (afslaan tot gevolg de eerste keer.

2 kleine probleempjes waarvoor ik morgen naar de dealer ga :

- ruitenwissersproeier achter defect
- sensor in de deur defect ? (binnenverlichting werkt niet bij openen linker portier en geen ’piepje’ bij aan laten staan verlichting

update 15 mei 2007:

Het tweede probleem (sensor in deur) heeft zichzelf opgelost ? Voordat ik naar de dealer ben gegaan is het probleem vanzelf verdwenen ...
Het eerste probleem is snel en kostenloos (onder garantie) opgelost door Wilton in Leiden.

7,0