Ford Explorer (2003)
Uitvoering | Explorer |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
American dream.... goodbye my love
Ik heb het geluk gehad ruim een jaar deze mooie èchte SUV te mogen rijden. Ik had een Ford Explorer Eddie Bauer-versie V8 4.6L. Gelijkwaardig aan Limited-versie, maar niet in Nederland geleverd. Ik heb deze auto zelf uit Duitsland gehaald...is niet zo heel moeilijk trouwens...
Het is een imposante verschijning en nog een echte nekkendraaier. Dit in tegenstellling tot de ML's, Touaregs, X5's, Jeeps en Landrovers wat toch vaak geziene auto's zijn. Het is niet getroomlijnd natuurlijk, maar dat is ook zijn schoonheid...als je ervan houdt natuurlijk.
Heerlijke auto om in te 'cruisen', boordevol opties. Interieur is wel enigszins kunstof, maar niet storend. Op de snelweg rijd je in de Overdrive op slechts 1500 toertjes...heerlijk. Natuurlijk pakt ie wel windgeruis en is het geen snelheidsmonster. 150 is toch wel max, i.v.m. windgeruis. Aan opbergruimte geen enkel gebrek. Wij hebben hem als gezinsauto gebruikt en werkelijk alles past erin.
De gebruikskosten zijn wel wat fors. Natuurlijk weet je dat van tevoren, maar het viel toch enigszins tegen.. 1 op 6 stadsverkeer en 1 op 8 à 9 snelweg.... Qua onderhoud geen centje pijn. Beurtjes waren gewone normale gelegenheden en ik kreeg complimenten dat de auto oerdegelijk in elkaar zit. Geen bijzonderheden in de kleine 20000 km's. Voor ons was het wat overkill als gezinsauto, maar iemand die een luxe werkpaard zoekt die ook nog wat speciaal is... this is your car!

Ford Explorer Limited Btw auto, Fiscale waarde € 6.000,- (€ 23.925,62 Ex B.T.W) DEALER AUTO 7 Persoonsuitvoering
- 2008

Ford Explorer 3.0 V6 EcoBoost PHEV ST-Line | Stoelventilatie | Panorama
- 2021

Ford Explorer 3.0 V6 EcoBoost PHEV 457pk Aut ST-Line, Trekhaak, Garantie Ford 7-2028 of 100.000km!
- 2024