Ford Escort Wagon 1.8 TD 70pk Pacific Cool (1999)

Ford Escort Wagon

UitvoeringEscort Wagon 1.8 TD 70pk Pacific Cool
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2003

November 2003 is mijn BMW 325 eruitgegaan ivm met een zeer hoog verbruik op met betrekking tot mijn kilometers. 1 op 6 gemiddeld is geen pretje. De keus kwam uit op een Escort TD. Mede door tijdnood en nadat de dealer (Martens in Zevenaar) er een jaar garantie op bood. In eerste instantie was ik zeer tevreden met de auto. De zit is redelijk. Helaas niet veel verstelbaar. Zodat mensen met lange benen (zoals ikzelf) een wat verkrampte houding moeten aannemen. De ruimte achterin is doordat ik de stoel op zijn achterste stand heb staan (wat nog niet ver genoeg is) heel krap. Een kind kan niet normaal zitten. Dit valt me toch zwaar tegen van de auto. De kofferbak ruimte is redelijk. De wegligging van de auto is geweldig. Je voelt dat je wel met een auto met goede wegligging onderweg bent. In snelle bochten helt hij wel wat over, maar het blijft een station. Groot nadeel van de auto vind ik dat hij niet vooruit te krijgen is. 100 naar 140 heb je toch al snel een paar kilometer voor nodig. Zeker op het moment dat de airco ingeschakeld is (6 pk minder op de toch al matige 70pk). Ik denk dat als deze auto 110 pk heeft je er een subliem rij-ijzer aan hebt. Het verbuik 1 op 11 gemiddeld vind ik ook zwaar tegenvallen. Zeker voor een diesel. Volgens de dealer komt het omdat ik vooral stadsverkeer (40.000 per jaar) rijd.

5e maand: auto produceerde grote zwarte rookwolken en ging 80 in de 5. Oplossing: nieuwe uitlaat + nieuwe katalysator.
6e maand: auto deint verschrikkelijk naar drempels: Oplossing: 2 nieuwe schokdempers voor
8e maand: turbodruk kwijt. Oplossing: ?
8e maand: weer problemen met de turbo. Oplossing: nieuwe dieselpomp.

Alles is zonder problemen kosteloos door Auto Martens in Zevenaar vervangen. Dit vind ik zeker een compliment waard.

Momenteel zit ik met 2 klachten:
Bij stationair draaien trilt de auto verschrikkelijk.
bij gas terugnemen en extra gas geven schokt de auto.
Dit zijn volgens de dealer (second opinion gevraagd bij een handelaar) klachten die bij de ouderdom van deze auto horen. Een heel oud type diesel. Geen schokbrekers op de motor die de klappen opvangen etc etc.
Deze auto gaat de winter dus niet halen. Dit vind ik een heel groot minpunt en had ik zeker niet verwacht bij de aanschaf van de auto Ik dacht een auto te hebben gekocht die een paar jaar mee kon. Helaas, erg jammer van Ford.

5,0