Ford Escort Cabrio 1.6i CLX (1994)
Uitvoering | Escort Cabrio 1.6i CLX |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Eerste ervaringen
Ik heb deze auto tweedehands gekocht bij een Ford dealer.
De auto was zeer goed onderhouden en heb bij aankoop maar een paar dingetjes laten doen:
- wiellager (linksvoor) laten vervangen die eraan zat te komen.
- Olie + filter
- Zendertje voor de thermostaat. Die werkte niet, waardoor ik geen correct beeld had van de warmte van de motor.
Tips bij aankoop:
- Bij andere garage laten controleren (Veel andere occasions bekeken, maar dat was nog wel eens een probleem. Achteraf bleek dat er verschillende dingen met de auto mis waren)
- Tuinslang op de cabriokap zetten om te zien of die lekt.
Dingetjes die ik zelf heb gedaan:
- Ruitensproeier schoon gemaakt na verstopping
- Rubberstrip boven raampje linksvoor gestript, schoongemaakt en opnieuw geplakt. De strip verzamelde daar water en kwam naar binnen in drupjes. Met rubberspray alle rubbers aangepakt van de auto. En daarna met vaseline boven twee voorste raampjes. Lekt nu niet meer.
Ik heb er nog maar een paar honderd kilometer mee gereden, maar de ervaringen tot nu toe:
+ Uitmuntend comfort. Komt vooral door nieuwe sportstoelen en prachtige geluidsinstallatie.
+ Prima rijden, schakelt goed.
+ Grote laadruimte kofferbak + zitruimte achterin
+ Veel extra's = Elektrische ramen, elektrische deurvergrendeling, elektrische kap
+- Trekt iets langzaam op, ongeveer 13 seconden. Vind ik ook niet heel erg, omdat ik graag zuinig wil rijden, maar soms is het wel handig als die het wel kan.
Na de eerste paar keer tanken heb ik een gemiddelde van 7,34 liter/100 kilometer. Ik moet daarbij zeggen dat ik een rustige rijder ben. Niet te snel optrekken, uit laten rijden, eerder 100km/u dan 120km/u op snelweg.