Ford Escort 1.8 D CLX (1995)

Ford Escort 1.8 D CLX (1995)

UitvoeringEscort 1.8 D CLX
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2003

De keus was tussen een Clipper TD en mijn huidige Escort sedan ongeblazen diesel. Dat het uiteindelijk de sedan is geworden komt eerder door de garage waar ik ’m heb gekocht dan de auto zelf.

Kijken we naar het verbruik, dan valt dat nog best wel tegen. 1:16,6, maar dan wel met veel fileverkeer. De prestaties zijn maar net toereikend. 130 km/h continue op de snelweg is goed te doen, maar veel meer moet je niet vragen. De acceleratie is maar net toereikend.

Grote pluspunt is de uitrusting van de auto (CLX versie). Daar zijn we zeer tevreden over. Ook met de binnenruimte zit het wel goed. Ook zijn we zeer tevreden met de bagageruimte, die ruim genoeg is om alle baby-rommel (incl. kinderwagen) mee te nemen.

De uitstraling tenslotte is vrij gewoontjes. Verdraaide nekken zul je er niet zo snel mee veroorzaken. Maar goed, om de uitstraling heb ik ’m niet gekocht.

Sloten bleken al vrij snel uitgewoond te zijn. Is binnen de mondelinge garantie die ik heb gekregen bij aankoop geheel kostenloos verholpen.

Verder nog geen problemen, maar dat is ook logisch nadat de auto voor aankoop grondig is bijgewerkt.

7,0