Fiat Talento L2H1 1.6 MultiJet 95pk (2017)

Uitvoering | Talento L2H1 1.6 MultiJet 95pk |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Review zes Talento's
IN 2017 zijn we overgestapt van Mercedes Vito's naar Fiat Talento's. Hoewel de Vito's mooie bussen waren begonnen na 5 jaar de onderhoudskosten enorm te stijgen en zagen ze er in vergelijking met de nieuwe Talento erg gedateerd uit. Deze zes Talento's zijn voorzien van een lange lijst opties waaronder de prachtige zwarte velgen. Nu, na ruim twee jaar hebben ze totaal 261.435 kilometer gereden en eigenlijk vrij probleemloos. Volgens de berijders zijn het in ieder geval de fijnste bussen die ze ooit gehad hebben. Voor uw beeldvorming: We hadden eerst Ford Transits, toen Volkswagens Transporters en daarna dus de Vito's. Het comfort is dan ook echt goed te noemen en doet zeker niet onder voor een personenauto. Ze rijden dus prima en met een gemiddeld verbruik van 6,5 liter per 100 km. ben ik ook tevreden. De mankementen tot nu toe? Bij één bus liet de voorbumper los aan een hoek en daar is een nieuwe klem op gezet. Ze hebben allemaal een terugroepactie gehad ivm het koppelingspedaal en dat was zeker terecht. Twee bussen waren al voor dit euvel gerepareerd voordat de terugroepactie er was. Voor de rest dus eigenlijk niets mis mee. Persoonlijke irritatie is wel dat de bussen geleverd werden met navigatiekaarten van drie jaar oud. Bij navraag blijkt dat je eenmalig de kaarten zelf kunt updaten. Dit is echter een (te) ingewikkeld en tijdrovend klusje waardoor een aantal bussen nu nog met de eerste verouderde kaarten rond rijden en navigeren via hun telefoon. Dit kan beter, maar ondanks dat zouden we zo weer voor deze bus kiezen.
Update na een gezamenlijke 466.000 km met de zes Talento's: Nog steeds probleemloos, de bovenstaande kinderziektes zijn verholpen en nieuwe mankementen hebben zich niet voorgedaan. De berijders zijn nog steeds blij met de bussen en ze zien er op enkele parkeerschades na nog steeds als nieuw uit.