Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 120 Dynamic (2006)
Uitvoering | Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 120 Dynamic |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
In week 4 van dit jaar heb ik mijn nieuwe leaseauto, een Fiat Stilo Multiwagon 120pk -Dynamic, opgehaald bij de dealer.
Hoewel ik mijn zinnen had gezet op een, in mijn ogen, mooiere Toyota Corolla Verso is het wegens het krappe leasebudget een Fiat geworden. En ben ik er slechter van geworden? Nee! Zeker weten van niet!
De auto is gewoon hartstikke goed. Natuurlijk, het interieur komt een beetje gedateert over maar steekt goed in elkaar. De veel gewraakte stoelen bevallen mij prima. Stevige (maar niet te stevig, Volkswagen!), brede stoelen met een lekkere rugleunig waar je ook na een lange rit fris uitstapt. Ook de diesel met 120pk is er een van de gevaarlijke soort. Ongemerkt rij je te hard. 150km/u staat zo op de teller waarbij het geluid in het interieur keurig binnen de perken blijft. De trekkracht is in alle versnellingen ok.
De bekleding vraagt wel wat gewenning. De lichte stof op de stoelen en de panelen is erg besmettelijk maar schijnt eenvoudig te reinigen te zijn (praktisch met kleine kinderen achterin!). De ruimte achterin is, met de optionele verschuifbare achterbank, prima voor elkaar waarbij nog een zeer bruikbare kofferruimte overblijft. Vermeldenswaardig is ook de geluidsinstallatie. Deze is voorzien van een stel uitstekende speakers. K3 heeft nog nooit zo goed geklonken in de auto!
Zijn er nog dingen die niet goed zijn aan de auto? Tja, tot nu toe nog niets. Of het moet het verbruik zijn dat in geen velden of wegen in de buurt komt van hetgeen is opgegeven. Maar dat zal wel aan mijn rechtervoet liggen.
Conclusie: Dit is gewoon een hele goede auto waar te weinig aandacht aan wordt besteed. Motorisch kan de auto mee met de beste. Vormgeving is wat verouderd maar door strakke lijnen kan deze nog best. Voor relatief weinig geld gewoon een hele complete auto voorzien van een zeer goed audio installatie, regensensor, parkeersensoren, automatisch verlichting en een gescheiden klimaatregeling.
Ga daar maar eens voor kijken bij een ander merk. Succes!
Update:
De auto heeft er nu 19.000km opzitten en bevalt nog steeds zeer goed. Het brandstofverbruik is licht gedaald maar is nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Ondertussen een halve liter olie bijgevuld, maar dat schijnt te horen mert een nieuwe auto. Daarna geen druppel meer toegevoegd. De lichte bekleding is helaas toch niet zo goed schoon te krijgen als dat we van te voren waren verteld. Lichte vlekken blijven achter. Ik ben de auto steeds meer gaan waarderen als een prettige reisauto. Ook na een dagrit van meer als 850km stap je lachend uit! Ook met 4 volwassenen, een kind, en bijbehorende bagage op vakantie is voor de auto geen probleem. Klasse!!