Fiat Stilo 2.4 20v Abarth 5M (2004)
Uitvoering | Stilo 2.4 20v Abarth 5M |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Begin oktober koop ik een demo model Stilo Abarth bij een zeer prettige ALFA-FIAT-LANCIA dealer ergens in Breda, geen selespeed maar een handgeschakelde.
De Stilo is rijk uitgerust met connect/nav+, dual zone climatcontrol, mp3 speler etc. etc. en bovenal met een lamellen schuifdak of is het meer een schuifpui.
Jammer dat er geen elektrisch bedienbare stoel inzit met alcantara of lederen bekleding, maar goed je kan niet alles hebben.
De auto is behoorlijk goed afgewerkt en het dashboard ziet er goed uit, wel veel knoppen. De rugleuning zit behoorlijk stevig en dus prettig, het ondergedeelte mist een paar centimeters dat is nu jammer. Het lederen stuur pakt je stevig vast
Maar dan start je de motor, ik ben al eens eerder verliefd geweest op de 2.4 vijfcilinder wat is dit toch een prachtige motor en het geluid is helemaal super, zeker als het dak een klein beetje opengaat.
De auto ligt stevig op de weg en blijft dat ook doen als je behoorlijk hard door de bocht heenstuurd, deze auto wil eigenlijk maar één ding en dat is rap ervandoor gaan dat kan hij zeker in z"n 2de en 3de versnelling daar trekt hij super door.
Oppakken vanuit zijn vijfde versnelling bij lagere snelheden kan die als geen ander.
Ik bezit deze auto nu een paar weken en elke seconde heb ik zin om met deze auto te gaan rijden. De auto ziet er goed uit, mooi afgewerkt, ligt lekker op het asfalt, stuurt goed, bijna alles is te bedienen vanaf het stuur, trekt lekker, is helemaal goed, ik ben verliefd.
Als je kijkt wat je krijgt voor dit geld en vergelijkt met evt. ander merken die hetzelfde zijn uitgerust dan rest maar een tip: wil je een rijk uitgeruste auto met een super motor erin en die ook nog geweldig rijd koop een FIAT STILO ABARTH handgeschakeld dat wel tenzij er ooit een echte automaat in komt!
Qua verbruik komt redelijk dicht in de buurt van de Alfa 166 met het grote verschil dat je in de Alfa rustig moet rijden en met de Fiat niet, gemiddeld genomen tussen de 9 a 10 l/100km
Kleine minpunten: instelbaarheid van de stoelen is niet optimaal, zitvlak is iets te klein. Komt wellicht door het type band wat er onder zit maar het rijgeluid had minder gekund.
Eerlijk toegeven de boordcomputer heeft 1 keer een ctrl-alt-del nodig gehad <sleutel eruit, sleutel erin>