Fiat Seicento 1100 i.e. Sporting (2000)
Uitvoering | Seicento 1100 i.e. Sporting |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Fiat onbetrouwbaar? uh NEE!
Het is een Fiat Seicento Sporting Abarth van het eerste type(bj. 2000)
De auto schijnt van een vrouw geweest en haar zoon reed erin?
De auto ziet er nog keurig uit en is goed verzorgd, op de randen van de deuren zaten rubbers tegen krassen, de stoelen waren nog netjes en van binnen was alles nog origineel, behalve de bass box die de hele kofferbak in nam :')
De Abarth gekocht voor €1350,- met 1 sleutel en 93588 km bij een auto handelaar, service boekje tijdje niet bijgehouden en NAP!?!?
Nou mag ook niet veel verwachten voor dat geld
Nu heb ben ik pas met 5 man naar het strand gegaan ( ong. 30 km) maar dat raad ik niemand aan ten eerste is die niet voorruit te branden :P en het geluid op de snelweg bij 120 JEETJE!
Met zijn 4e zal beter gaan maar meestal rijd ik met zijn tweeen en dan heb je allebei alle ruimten om te zitten de stoelen zijn alleen iets te klein voor mij (1,88m) en zijn helaas niet in hoogte verstelbaar, de pedalen zijn ook aan de kleine kant met mijn maatje 44 heb ik met smalle schoenen precies goed en met normale schoenen uhm ja! precies trap ik er 2 gelijk in.
Maar over de auto wat betreft onderhoudskosten iedereen zijn je moet een Polo nemen veel betrouwbaarder dan zo'n Fiat en blijft waardevast blablabla.
Nou ik ben anders en wil een Fiat omdat Italiaanse auto's gewoon mooier gelijnd zijn en sportiever rijd, en de auto gewoon meer met je leeft dan zo'n niets zeggende Volkswagen, SORRY!
De auto heeft mij nog maar 1 keer laten staan, de accu was leeggeraakt (er zat een goedkope rot radio in die je handmatig uit moest zetten!) Wist ik dat ook weer!
1 Rechter buitenportier rubber moest vervangen worden (afgebroken 15€ motorhuis Alphen a/d Rijn)
Gehele nieuwe uitlaat(doorgerot 300€ rijsbergen Alphen a/d Rijn)
Nieuwe gehele achterruitenwisser+bougiekabels €100,- motorhuis
Oke wel wat kostenposten maar ja ik geniet nog iedere dag als ik eerder weg ben dan een Polo Bluemotion ( 'Big' Smile :) )
En natuurlijk blijft het een schattig maar stoer karretje.
En een auto mag ook wat kosten wat betreft verbuik ik rijd 1 op 13 en schakel zo rond de 3500 tpm dus ik rijd vlotjes en zou nog zuiniger kunnen rijden misschien 1 op 15?
Hiervoor had/heb ik een Fiat 600D, huh een oldtimer? jazeker maar vanwege dat het restauratieproject wat langer duurt heb ik een leuke Seicento gekocht!
Als de 600D af en er iedere dag mee gaat rijden naar school zal ik proberen ook hier een review neer te zetten :)
Foto's van seicento volgen nog!
Pech
Wat een pech stond ik bij de Macdrive, auto laat ik draaien zie ik als de motor uit staat de dashboard verlichting steeds donkerder worden.
En ja hoor wij willen wegrijden start die niet, even aanduwen en gelukkig hij deed het weer.
Het dak heeft sinds dat er pas een flinke hoosbui is geweest, gelekt en toen kwam het in de dakbekleding terecht.
En als klap op de vuurpijl, de dashboard verlichting, ging in 1 keer uit, lampen kapot, ach als dat het ergste is!
APK-Keuring/Lek dak
De auto moest APK gekeurd worden, dit gedaan werd die helaas niet goedgekeurd wegens dat de garage: Auto Zagato de volgende opmerkingen had:
-Lager links achter was hoorbaar(hoor niets geen speling op het wiel helemaal nadaa).
-Links voor mistlamp glas gebroken, oke kan ik nog wel zien als apk afkeur punt,
- Aandrijfhoes klem is kapot(nieuwe klem erop)
- Remleidingen zijn verroest (zijn van kunstof)
Nadat die APK afgekeurd was de auto weer mee naar huis genomen, als ik hem bij de garage wou laten en repareren kostenplaatje: € 250,-
Dan maar zelf doen, 2 mistlampen gehele unit+lampjes+klem aandrijfhoes schade (€63,-)
Dat is snel verdiend, 27 januari laat ik hem keuren bij een andere garage.
Gelijk het lek in het dak verholpen toen die op de brug stond, de radio antenne zat met een rot parker, netjes weer opgelost en dicht gekit, lek is meteen over.
Beetje laat
Ik was een beetje laat met het melden wat betreft de APK keuring.
Bij het andere APK keuringsstation was die in 1 keer goedgekeurd.
Zit nu een beetje in dubio om voor een Punto te kiezen Model anno 2000, is wat veiliger en even wat ruimer.
Maar ja die Abarth, alhoewel zoveel Abarth is er ook weer niet aan.
Blijf ik een geinig karretje vinden.
Ik blijf nog wel door rijden, ik heb nog veel plezier ervan en blijkt ook nog eens betrouwbaar.
Misschien velgen stralen/nieuwe verflaag?
Auto geheel overspuiten? mmm wie weet!
Verkocht
Nadat ik een Audi coupe heb gekocht, en 2 auto's, een beetje teveel van het goede is heb ik de Seicento verkocht.