Fiat Qubo 1.4 8v Dynamic (2008)

Fiat Qubo 1.4 8v Dynamic (2008)

UitvoeringQubo 1.4 8v Dynamic
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

eerste verslag ervaring met de qubo

er moest een auto bij komen naast onze fiat doblo malibu die we delen met andere familie leden,om een beetje in de trend te blijven vond ik de nieuwe fiat qubo een leuk idee,
de keuze viel op een demo qubo met net 8200 km op de teller.
de eerste impressie is een degelijke en stevige auto,
ik kan mijn persoon (1.96 mt)er goed in kwijt de stoelen zitten lekker stevig,de achterbank heeft 3 gordels in zit met normaal postuur lekker.
de auto heeft een stuur wat lekker in de hand licht,het met leer bekleed en de bediening van de radio en de bleutooth telefoon wat perfect werkt een echte aanrader,je stapt in start de motor en het bleu&me systeem maakt verbinding met je telefoon en je kan hands free bellen.
de bagage ruimte is welliswaar kleiner dan die van de doblo,maar je kan er nog verassent veel in kwijt,leuk de sluiting,die doe je open met de afstands bediening,of gewoon onder de nummerplaat verlichting.
leuk detail is zodra je weg rijdt dat de auto op slot gaat ook de achterklep vind ik wel een veilig idee,er is ooit bij het stoplicht een tas boodschappen achteruit de auto gestolen dit was met dit systeem niet gebeurt.
rijden met de qubo is plezierig,het is geen kracht patser en strepen trekker,maar daar koop je dit soort auto,s niet voor,
de 1400cc motor loopt lekker rustig en geeft een heel betrouwbaar gevoel,hij loopt op de snelweg het lekkerst rond de 110 km/h,de overbrenging is lekker bedacht hij draait bij 110km/h net boven de 3000 toeren, het is een motor die prettig rijdt tussen 2000 en 3500 toeren.
de weg ligging is formidabel,we zaten te kletsen met een paar collega,s en ik zag een bocht te laat trok het stuur om en hij ging de bocht door zonder een krimp te geven, mijn ervaring is dat ie als een huis op de weg licht.
om kort te zijn het is fijne doe van alles auto, een punt is wel het benzine verbruik,dat viel wat tegen in het begin,ik pas zoveel mogelijk het nieuwe rijden toe,maar naarmate ik bij de 11000km kwam werd ie toch zuiniger, je moet hem ook leren kennen, ik zit bij stad,buitenweg,snelweg gebruik ong rond de 1 op 12.5.
het andere punt,ik vind het jammer dat ie maar 600 kg mag trekken terwijl de auto toch 1200kg weegt bv de fiat 500 mag met 1200 motor 800 kg trekken,dus 900 kg had wel op zn plaats geweest,om onze caravan te trekken moet ik dus aanspraak maken op de doblo.
mijn conclusie is,dat de qubo een fijne gezins auto is en heb je een vouwwagen kan die er prima achter.