Fiat Punto GT Turbo (1997)

Fiat Punto GT Turbo (1997)

UitvoeringPunto GT Turbo
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf1999

Levensloop Fiat Punto GT

Toen ik na de Coupé deze auto kocht, kocht ik deze met een doel, dit ging mijn project worden. Ik kocht een Punto GT verwaarloost voor een prikje in de Ardennen ergens. De punto heb ik gans gestript, binnen en buiten en voorzien van een nieuwe laag verf.
De motor heb ik voorzien van nieuwe pakkingen ,een grotere Garret T3 turbo uit de Nissan Skyline eerste model, een intercooler Mercedes 250D, een nokkenas van Novitec, een heleboel kleine aanpassingen en natuurlijk het motormanagement. Resultaat 245 pk uit een 1.4 motor !!!! Ook de ophanging en de remmen werden aangepast voor de veiligheid natuurlijk !! Wat heb ik een plezier aan deze auto beleefd en zonder problemen zelfs tot 197000 km, dan was de turbo kapot en die koste 2500 euro, toen heb ik de auto aan de kant gezet. Buiten onderhoud heb ik enkel een benzinepomp stuk gehad.