Fiat Punto 1.3 MultiJet 16v Lounge (2013)
| Uitvoering | Punto 1.3 MultiJet 16v Lounge |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2013 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand bij aanschaf | 8 km |
| KM-stand laatst | 60.000 km |
de tweede Fiat Punto
Vorige week zaterdag mijn tweede fiat Punto opgehaald.
Na een relatief korte levertijd van zes weken.
De eerste Fiat had 105.000 km gereden en op enige ongemakken na, welke prima onder garantie verholpen, zijn goed gefunctioneerd.
De keuze voor de tweede Fiat Punto was snel gemaakt, gezien het rij comfort en gebruiksgemak het brandstof gebruik en het uiterlijk. Daarbij kwam ook nog de goede prijs- kwaliteit verhouding.
Ik heb weer gekozen voor een witte lounge uitvoering met een open dak.
De eerste kilometers ben ik blij verrast door een lager brandstof verbruik, minder motor geluid en betere trekkracht in de lage toeren.
De stoelen zijn ook verbeterd, Hebben een langere zitting en iets verhoogde zijkanten.
Kortom een auto waarin ik met veel plezier in rondrij!
update
Na 60000 zorgeloze en probleemloze kilometers wil ik daar toch melding van maken!
Naast de reguliere beurt nog 1 maal de garage bezocht vanwege een storing van de Tom Tom, de houder had last van een afgebroken contact.
Deze heb ik laten vervangen.
Het brandstof gebruik blijft constant rond de 1 op 20 bij grotendeels stads verkeer.
Het enige minpuntje dat ik ervaar is de overmatige slijtage van de vloerbedekking. Had de vorige ook last van en bij die auto is het na enig aandringen onder garantie vervangen.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Fiat Punto vs. Ford Ka+

Skoda Fabia - Fiat Punto - Dacia Sandero

Test: Fiat Punto Twinair Turbo 100 (2014)

Test: Fiat Punto 0.9 TwinAir Easy (2012)