Fiat Punto 1.2 16v HLX (2000)

Fiat Punto 1.2 16v HLX (2000)

UitvoeringPunto 1.2 16v HLX
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2005

Aangezien we inmiddels twee grote auto’s voor de deur hadden staan, hebben we besloten er een in te ruilen op een kleinere. Direct gecharmeerd door het vorige model Punto zijn we op zoek gegaan naar een fraai exemplaar. Uiteindelijk zijn we bij de plaatselijke fiat dealer beland die een licht blauw metallic Punto 1.2 16V HLX had staan. Een zeer compleet uitgeruste auto met airco, een bescheiden kilometrage, geen schade en de zeven speakers tellende geluidsinstallatie met CD-wisselaar. Verder kregen we nog een mooie prijs terug voor de Focus, dus na een uitgebreide proefrit zijn we tot koop overgegaan.

Inmiddels is de auto een 1,5 jaar in ons bezit en bevalt hij prima. Ook op de snelweg staat hij zijn mannetje. Met vier airbags, ABS en een stevige kooi is het ook redelijk veilig, hoewel het natuurlijk een klein autootje blijft.

18-11-2008

Afgelopen weekend de Punto ingeruild voor een splinternieuwe Fiat Bravo 1.4 T-jet 120pk corporate. Review hiervan volgt spoedig. De acht jaar oude Punto heeft nog 4500 euro opgebracht! Mooie restwaarde, als je het mij vraagt. Gewoon aan een particulier verkocht, dus ook nog korting bij de dealer op de nieuwe auto. De Punto zag er dan ook nog prachtig uit. Ingeruild, omdat met een kind en grote wandelwagen, de tweede auto toch te klein werd.

Tot twee maal toe de koplampunits laten vervangen ivm condens. Bekend probleem bij de Punto en onder garantie vervangen.

Stotterig lopen en inhouden op snelheid waarvoor vervanging van bougiekabels en bougies. Nu loopt hij weer als een zonnetje.

Verder enkel gewoon de beurtjes. Ook alle elektra blijft tot op heden probleemloos functioneren.