Fiat Punto 1.2 16v HLX (2000)

Fiat Punto
Fiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat Punto - interieur

UitvoeringPunto 1.2 16v HLX
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000

De tweede Fiat Punto en een verbetering met het vorige type. We hebben gekozen voor de HLX uitvoering en geen spijt van gehad. Met de Fiat van St Tropez in 1 keer terug gereden en geen enkel probleem. De motor is met 80 pk niet echt snel, ook pakt de koppeling erg bruusk aan. Voor wat snelheid moet je hoog in de toeren klimmen met veel lawaai als toegift. Lekkere audio en prima uiterlijk.

Voor de APK de auto naar de dealer en die heeft de distributie riem vervangen en verder eigenlijk nix bijzonders.
Goede service, goede dealer alleen was de beurt wel degelijk aan de prijs voor een kleine auto.

Omdat ik in de lease bak ongeveer 280nm koppel kan gebruiken is de 1.2 16v een beetje wennen maar je moet de motor boven de 4000 toeren houden. Verder is de auto degelijk en betrouwbaar.

Update, de Fiat is verkocht aan de Mini dealer! We hebben nog wel even gekeken naar de opvolger maar de Polo voorkant is toch niet wat we zochten. Ook is de Mini een een stap voorwaarts, maar die zal ik in de volgende review geven!

Motorkap sluit beroerd, al meerdere keren terug geweest. Bij de laatste beurt weer gecheckt en hopelijk is het nu over.
Kraakjes en stoelbediening snel stuk gegaan.
Probleem om van 1e naar 2e versnelling te gaan, altijd stug en vooral vervelend. Nog steeds een probleem maar dat is het wel

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee