Fiat Punto 0.9 TwinAir Sport (2013)
| Uitvoering | Punto 0.9 TwinAir Sport |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2013 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand laatst | 80.000 km |
Vernieuwde review
a vier jaar en 80000 km maar eens een hele nieuwe tekst. Dat ik er vijf jaar of langer mee wilde doen stond bij (nieuw) aanschaf vast. Wat ik er na vijf jaar mee doe heb ik nog niet besloten, ik neig nu naar doorrijden in de hoop de elektrisch vlot betaalbaar wordt.
Dan de auto zelf. Een keer wassen en stofzuigen en die kan geloofwaardig als nieuw getoond worden (Insignia spotje). Ik vind het nog steeds een erg mooie auto. De auto rijdt en voelt als nieuw, uitgezonderd een vloermat waar een gat in zit. De motor is gezond; 1:19 en geen merkbaar olieverbruik. Ook de elektronica (Blue & Me, Nav, boordcomputer, Clima) is foutloos. Verder is de auto volmaakt betrouwbaar gebleken. Twee gebreken heb ik gehad, namelijk een stroef bewegend raam achter en een veerpootlager, gelukkig allebei geen kostbare reparaties.
De praktijkervaring is goed, maar voor verbetering vatbaar. De stoelen zijn goed, het interieur en de kofferbak zijn groot genoeg en de motor is gretig en roffelt lekker. Nadelen vind ik dat de auto, buiten het motorgeluid, niet heel stil is en dat deze met 17" fabriekswielen niet super spoort en iets stoterig is. Vergelijken kan ik niet goed, omdat ik met geen van de actuele concurrenten heb gereden, maar actuele C- en D-segmenters zijn veel harmonieuser.
Mijn conclusie is dat ik volledig achter deze keuze sta, maar dat ik als het nu zou spelen deze auto waarschijnlijk niet opnieuw koop.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Fiat Punto vs. Ford Ka+

Skoda Fabia - Fiat Punto - Dacia Sandero

Test: Fiat Punto Twinair Turbo 100 (2014)

Test: Fiat Punto 0.9 TwinAir Easy (2012)