Fiat Panda TwinAir Turbo 85 Sempre (2012)
| Uitvoering | Panda TwinAir Turbo 85 Sempre |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2012 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand bij aanschaf | 6.665 km |
| KM-stand laatst | 7.178 km |
De eerste bevindingen
Ik ben nu een aantal weken in bezit van een Fiat Panda Sempre en heb nu ongeveer 700 kilometer gereden.
De auto is een leuk hebbedingetje. Je wilt er graag even mee scheuren als het even kan, maar dat ga je merken in het verbruik. (Ik persoonlijk vind het fijn om wat door te rijden. Is dat voor jou niet het geval. Moet je gewoon de ECO knop indrukken.)
Van binnen is deze uitvoering erg mooi. Je kan de volgende dingen tegenkomen: radio, cd speler, usb aansluiting, aux aansluiting, bluetooth voor de telefoon, meerdere functies op het stuur, airco, etc. Veel waar voor je geld. Alles aan de auto voelt ook goed aan. Als je een deur dicht slaat voelt dit stevig aan en dat is eigenlijk bij alles in de auto.
Op de snelweg kom je gerust mee met het verkeer. (Makkelijk zelfs.) Het geluid wat van buiten af komt vind ik persoonlijk niet storend. Hij is voor zo'n segment auto goed geïsoleerd. Het motorgeluid is een ander verhaal. Als je optrekt en je doet dit een beetje pittig, dan hoor je de motor goed brommen. Ik vind het een leuk geluid en het went snel, maar als het niet je ding is kan het vervelend zijn. Bij lage toeren voel je wat trillingen in de auto. Het is net alsof de auto je wilt vertellen om langer door te rijden in een versnelling. Als je dit doet heb je ook helemaal nergens last van. (Het is een kwestie van wennen en ondervinden wat jij lekker vind rijden.)
Ik vind dat de stoelen erg lekker zitten en je hebt heel goed zicht in de auto. Inparkeren enzovoort is echt een makkie. Van de zomer ga ik met de Panda naar Kroatië en dan kan ik wat meer vertellen over de lange zit in de stoelen. Ook kan ik dan wat meer vertellen over de ruimte die de auto biedt. Alles in de auto is makkelijk te bedienen en ziet er erg mooi uit.
Conclusie:
De auto rijdt lekker en is makkelijk in het gebruik. Hij stuurt soepel en is overzichtelijk. Al met al is een zeer complete auto en ik ben er super tevreden mee.
Foto's komen nog.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Praktijkverbruik Fiat Panda: berezuinige Italiaan?

Deze occasions koop je voor €7.500: kleine, hoge auto van minimaal 7 jaar oud

Praktijkervaring Fiat Panda: dit vinden eigenaren van hun auto