Fiat Multipla 1.6 16v ELX (1999)

Fiat Multipla

UitvoeringMultipla 1.6 16v ELX
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2000

Het begon voor mij toen ik in een Autovisie de ontwerper voor een prototype van de Multipla zag staan, ik riep als ze die ooit gaan bouwen koop ik er een. In 2000 heb ik dan de daad bij het woord gevoegd, uitgebreid proefrijden, weekendje over nadenken en uiteindelijk ja gezegd tegen een groen exemplaar, voormalig demo model van Fiat Nederland met een maagdelijke 6.000 km op de teller.

Nu 77.000 km op de bestuurderstoel verder heb ik er nog steeds geen spijt van dat ik de auto heb gekocht, het weggedrag voegt zich uitstekend naar de humeur van de bestuurder rustig rijden (desnoods 50 in de 5de versnelling) is evenmin een probleem als in 4 uur van Venlo naar Bazel rijden want ook bij hoge snelheden is de Multipla een heerlijke metgezel. Klaverbladen kunnen ook met de nodige spoed worden genomen indien gewenst uiteraard.

De Multipla heeft vele verborgen talenten, een verhuizing is geen probleem stoelen eruit en er passen zomaar een wasmachine, wasdroger en een koelkast in de auto, een nieuw gasstel met oven schuift zo de auto in, enkel de achterstoelen een beetje rechtop zetten en hey presto, ook de bezoekjes bij de Ikea hoeft ie niet te vrezen alles kan mee.

Ook als caravantrekker is het een ideale metgezel, door de breedte behoeft ie geen extra spiegels, enige minpunt aan het caravantrekken is dat het benzineverbruik erg stijgt.

En ondanks de problemen die ik heb gehad met de auto, die door de fiat garage altijd prima zijn opgelost, rij ik voorlopig lekker door in mijn aparte auto.

Binnen garantie:
- airco
- remsysteem deels vervangen
- centrale deurvergrendeling op afstand weigerde, nieuwe sleutels loste het probleem op
- nieuwe schijfremmen bij 19.000 km.

Buiten garantie:
- koppeling vervangen
- beide remcilynders achter vervangen.

Wat zit er aan te komen:
- Dynamo.
- nieuwe remschijven en remblokken voor.

7,5