Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 ELX (2000)

Uitvoering | Marea Weekend 1.9 JTD 105 ELX |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
02/03/04
Bij de eerste proefrit voor de aanschaf van deze auto viel mij het comfort en bedieningsgemak mij heel erg op. Ook nu, na nog maar 1700 km met deze auto gereden te hebben, is het verschil met mijn vorige auto een aantal lichtjaren.
De hele auto voelt erg solide aan en de motor is precies dat wat ik ervan verwacht had. Je kunt deze auto lekker schakellui rijden, maar als het moet opschieten lukt dat ook erg goed.
Mijn zoontje van 9,5 maand oud vindt de auto prima maar zodra meneer de auto weer moet verlaten is hij het daar absoluut niet mee eens. Geef hem eens ongelijk. Ik rijd soms gewoon een stukje om om het rijden met deze heerlijke auto.
21/06/05
Ondanks de hoge kosten voor de onderstaande reparaties is het nog steeds een heerlijke auto om in te rijden.
Ik rij nu gemiddeld 1 op 18 a 19.
24/10/05
Heb laatst per ongeluk BP ultimate diesel getankt en dat zorgde ervoor dat ik ineens gemiddeld 1 op 20+ reed op een trip door Duitsland bij 120 km/h op de snelweg en in het Sauerland bergop bergaf met stevig doorrijden. Zou het dan toch echt werken?
Mijn zoon is inmiddels 2,5 jaar en wil nog steeds graag mee in de auto al zijn de ommetjes met de huidige prijzen wat minder aan het worden.
20/12/06
Gisteren de 200dkm gepasseerd en nog steeds tevreden. 2 weken terug een grote beurt incl. apk laten uitvoeren zonder bijzonderheden. Dit keer niet bij de Fiat garage. Scheelde een hoop geld en is toch grondig gebeurt.
Verbruik bij normaal rijden over de afgelopen 3 jaar is 17,7 km op 1 liter.
25/10/08
Auto heeft de afgelopen 2 jaar geen bijzondere gebreken gehad tijdens de 55 dkm die ik er mee gereden heb. Ben nog steeds tevrede over de auto. Rij de laatste tijd wat rustiger door de hoogte brandstofprijzen en kom nu zelfs regelmatig boven de 1 op 20 uit. Heb in middels 2 kids te vervoeren tijdens weekend/vakantie trips met bijbehordende materialen en ook dat gaat met bijzonder veel gemak in deze auto. Ben wel langzaam van mijn geloof af aan het vallen en op zoek naar een Senic 1.5 dci. Heb de ruimte in de bagagebak niet meer zo nodig maar de beenruimte des te meer.
Koppeling net vervangen bij 160400 km. Beetje snel naar mijn mening. Ook de remmen en blokken zijn vervangen + de draagarmen voor.
Luchtmassa meter kapot.
Auto trok slecht door in de hogere toeren.
Na deze kleine, doch dure reparatie gaat ie weer als de brandweer.
Wiellager achter vervangen bij 178000 km.
Voorschade a 2000 euro (verzekering) na aanrijding.
Voorpijp uitlaat vervangen (flexibel stuk was doorgeroest) bij 189500 km.