Fiat Marea Weekend 1.9 Tds 100 ELX (1996)

autoreview

Fiat Marea Weekend
Fiat Marea WeekendFiat Marea WeekendFiat Marea WeekendFiat Marea WeekendFiat Marea WeekendFiat Marea WeekendFiat Marea - interieurFiat Marea - interieur

Signalement

UitvoeringMarea Weekend 1.9 Tds 100 ELX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf1996
KM-stand bij aanschaf5 km
KM-stand laatst132.765 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

verrassend strak

 • 132.765 km

Als ik terugkijk op mijn ervaringen met deze Marea, kan ik een glimlach toch niet onderdrukken.

Om te beginnen was hij luxe; alles wat je kon wensen zat er op. Natuurlijk, het FIAT-plastic oogde toen misschien wat goedkoop, maar wat een heerlijke stoelen, wat een prettige donkerblauwe velours bekleding en een nuttige zijdelingse steun. Electrische ramen, nette alu-velgen, een verlaagde tildrempel en standaard dakrails.

Rijden deed hij met de commonrail diesel als de beste. Hij lag goed aan het gaspedaal, grijpgrage remmen en doordat hij iets verlaagd was, stuurde hij zeer strak. Ik heb geen auto gehad die beter stuurde. Niet mij latere Lancia's en ook niet mijn veel duurdere BMW. Van een wat suffe familiebolide verwacht je dat misschien niet, maar het was wel zo. Met verkeersdrempels wist hij goed om te gaan. Niet te wild graag, want de voorkant hangt wel wat over.

Al die tijd heb ik eigenlijk maar twee defecten van enige betekenis gehad. Eén was (normale?) slijtage; de koppelingsplaten, net twee weken voordat inruil stond gepland. Het andere is nooit opgelost. In de winter had de diesel de neiging om 's morgens bij het starten een flinke blauwe pluim te laten zien en onregelmatig te lopen. Niet altijd, nee was dat maar zo, alleen bij hoge luchtvochtigheid en temperaturen tussen 2-6 graden Celcius. Dat was een beetje lastig voor de garage om te onderzoeken. Na vijftien seconden was het probleem voorbij.

We zijn ondertussen vijftien jaar verder. Ik weet niet of het beestje nog rondrijdt. Maar wie de aanschaf van een Marea Weekend overweegt, ze zullen voor weinig geld te koop zijn en het weggedrag verandert in al die jaren niet. Dus: gewoon doen!
4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens