Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet 16v Sport (2008)

Uitvoering | Grande Punto 1.4 T-Jet 16v Sport |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Wat een lekker ding !
Deze GP in januari 2008 nieuw gekocht; hij stond in de showroom, voorzien van diverse Abarth elementen (promo-car). Ik was verliefd...(terwijl het een auto voor mijn vrouw is).
Opties te over, zoals Blue & Me, 400Watt subwoofer, Panoramadak, 17"velgjes.
Omdat de auto 'wit' is, dus geen metallic, ben ik ná aankoop direkt doorgekacheld naar Protech (zie foto). Dat bedrijf legt een soort van beschermlaag over de lak, waardoor het ongekend mooi en glanzend blijft. Nu na 3 jaren plezierig rijden is deze laag nog steeds intact, en het lak dus ultiem mooi. Binnenkort foto's !
Ik heb de auto voorzien van alle Abarthlogo's (zijkant, voor- en achterkant, wielnaaf). Daardoor lijkt het net een echte Abarth. Niet uit wannebee oogpunt (want deze T-jet is net zo duur...), maar meer vanwege het sjieke smoelwerk.
De motor is supergeweldig heerlijk ! 120 Pk, en een turbo die (hoewel te plotseling) erin hakt als een slager op z'n vlees. Wat een pittige auto, rap, snel en in tussensprints welhaast onverslaanbaar.
De handbak kan iets beter..hij is wat 'lossigjes' in het zetten. Tevens is het wat lastig om de auto direkt in z'n R te krijgen; dit moet je vaak 2x proberen.
Het sturen gaat best strak, maar rond de middenstand gevoelloos. Hindert niet, moet je maar een BMW kopen :-).
De neerklapbare achterbank maakt de auto tot een praktische(r) auto. Tevens is het verplaatsen van 3 extra personen geen enkel probleem. Dit karretje is achterin gewoon prima ruim. En door het panoramadak dat ver naar achteren doorloopt, is het daar ook niet 'claustrofobisch'.
Onderhoud; paar maanden geleden grote beurt laten verrichten. Niets noemenswaardigs (bougietjes preventief vervangen, olie).
Het dashboardkastje is een rammelklepje; het slotje was na één maand al kapot. Dus kosteloos vervangen. Nu met iets meer beleid ermee omgegaan.
De hoedenplank-bevestiging was afgebroken; bleek een oud systeem te zijn, dus die hoedenplank is gratis in z'n geheel vervangen.
De auto 'zuipt' als een tierelier ! Dat jullie het even weten. Niks zuinigs aan als je gemiddeld 1:8 rijd, maar dat ligt aan het gebruik ervan; auto van de vrouw, korte ritjes. Op de snelweg met cruisecontrol aan rijd je 1:12 bij 120km/h tellersnelheid.
De looks van de auto zijn onovertroffen; iedereen staart de auto na, geniet er van. Denk dat er geen Ferrari is die méér bekijks krijgt !