Fiat Grande Punto 1.3 Multijet 16v 90 Edizione Lusso (2009)

Fiat Grande Punto 1.3 Multijet 16v 90 Edizione Lusso (2009)

UitvoeringGrande Punto 1.3 Multijet 16v 90 Edizione Lusso
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2011

eindelijk terug een fiat!

na een jaar rongereden te hebben in een citroen c4 coupe was ik toe aan iets nieuws aangezien ik al met fiat(eerste auto Punto s)gereden had moest het weer een fiat worden de keuze lag tussen een fiat bravo,punto evo of de grande punto. aangezien ik weer een kleinere wagen wilde viel de bravo weg.dan lag de moeilijke keuze wachten op een nieuwe punto evo of een jonge 2de hands wagen,toch maar voor het laatste gekozen. 2 grande punto's tegen gekomen op internet de één een grande punto sport de andere een dynamic dan toch maar gekozen voor de GP sport!
Eerst afspraak gemaakt dagje nadien gaan kijken proefritje en voor mij en mijn vriendin was het in orde... week nadien de auto opgehaald wat een zalige auto!!de auto heeft dus heel wat opties(tis een sport wat wil je ;-) spoiler,zijschorten + bellini velgen 17inch. binnen de cupstoeltjes(zitten comfortabel) centrale armsteun, elektrische lendensteun, manuele airco en de witte km-teller.na een dikke 800km gereden te hebben in 3 weken(niet bijster veel) moet ik zeggen dat deze auto mij zeer bevalt stuurt soepel(beter dan bij de c4) het onderstel heeft wel wat meer oneffenheden door maar niet overdreven. wel wil ik meedelen dat de motor enkele seconden nodig heeft om dan pijlsnel er vandoor te gaan. motor draait soepel en stil. verbruik was de eerste keer rond de 5.5l/100km nu toch iets verbeterd rond de 5l/100km wel wil ik erbij vertellen dat ik nu en dan eens goed door duw....:-)het schakelen doe ik zo rond de 2000/2200 toeren onder de 2000 vind ik de wagen iets te traag optrekken. verder zal ik wel regelmatig eens deze rewieuw weer aanvullen over mijn ervaringen met de fiat grande punto!

kleine probleempjes

na een goede 2000km gereden te hebben wil ik deze rewiew aanvullen.bij deze ben ik nog zeer zeker tevreden met onze aankoop! we hadden een klein probleempje telkens ik de auto gewassen had ging er een soort van olie aan de rechter velg vooraan,naar de garage ermee uitleg daar was hoesje die rond de cardanas zit zou gescheurd zijn weekje nadien bleek dat dit niet gescheurd was maar gewoon was losgekomen!! nu een 3tal weken verder zie ik dat ze het goed hebben hersteld.over de ervaringen met de auto ben ik zeker positief.het verbruik ligt nu rond de 5.4 zeker niet slecht maar had beter verwacht zeker als je weet dat ik toch maar zo rond de 650 km raak met een volle bak!schakel rond de 2500 tpm onder de 2000 vind ik de motor nog al traag opkomen. moet zeggen mijn andere auto fiat punto s 1.1 vind ik dan net iets zuiniger aangezien de leeftijd(16jaar) :-)en daar haalt mijn vriendin dan toch zo'n 690 km mee. verder op autosnelweg doet hij het best goed 130km/u en meer is geen enkele probleem vanaf 160 is er al wat meer herrie. wegligging vind ik super auto plakt als een magneet aan de weg.met een reis volgende maand in het achterhoofd naar duitsland sta ik alvast te popelen om met deze stoere italiaan de baan op te kunnen kijken hoe hij op de duitse autosnelwegen zal reageeren...;-)

update

eerst en vooral na 3 en een half maand in de gp gereden te hebben nog steeds zeer tevreden. reisje duitsland zo'n 3 weken geleden zonder veel problemen doorstaan met de punto. bochten nemen op de kleine duitse wegen ging makkelijk, city stand kan je probleemloos sturen met 1 hand wat is dit toch zalig!:) op autosnelweg kom je voldoende mee 120 mooi aanhouden in 6de op vlakke weg gaat goed gaat het iets bergopwaarts even terug naar zijn 5. voor de rest heb ik nog geen problemen gehad met deze auto airco werkt goed met deze weinig warme dagen... verder vind ik de stoelen echt super ondervond geen klachten dikke 3uur in auto en geen klachten. verbruik ligt gemiddeld op 5.5 zelf berekend boordcomputer heeft positievere weergave van 5.1. voor de rest hoop ik nog leuke fiatkilometers te kunnen gaan doen en blijf jullie op de hoogte houden via deze rewiew.

tijd voor klein onderhoud+ update

met de 50000 km inzicht afspraak gaan maken voor klein onderhoud.zijn vervangen bij onderhoud:
*luchtfilter
*diezelfilter
*pollenfilter
*olie
nagezien:
*banden
*remmen
*lichten
eerst en vooral wil ik toch wel vertellen dat er in die 5maanden toch al wat probleemen zijn geweest met de gp! eerst en vooral bij warm weer rechter voorruit laten open staan sluiten lukte achteraf niet meer, naar garage ermee geweest het raam was blijkbaar naast de rubbers geschoten(was uitleg garagist)! 2weken geleden zelfde probleem nu linker kant wagen in zon doe het raam naar beneden er knakt iets heel luid (dacht dat die brak) bleek nu,na weer naar de garage geweest te zijn het mechanisme die het raam omhoog en omlaag doet los van het raam was gekomen!! vind dit toch eigenaardig garagist snapt het zelf ook niet of wil het mss niet snappen(is nog in garantie) is er hier iemand soms die hier enige ervaringen mee heeft en heeft er iemand ideën wat ik ermee kan doen als dit nog voorkomt, want de schrik zit er toch in bij het naar beneden doen van de ramen. voor de rest tevreden over wagen juist verbruik had ik toch iets beter verwacht 5.5 op 100km.en ook het turbogat stoor ik me soms ook aan zit soms weinig trekkracht beneden de 2000 wat toch anders was bij men c4! als je echt al eens tempo maakt, moet je toch al eens door duwen tot 2500/3000 wat het verbruik zeker niet ten goede komt. voor de rest is het een zeer comfortable auto juist de cruise control mis ik wat uit mijn c4, in deze gp-sport blijkt deze niet standaard te zijn wat me toch wat tegen valt! zo hoor je wat mijn ontgoocheling in deze auto is en hopelijk kan ik wat positiever zijn bij mijn volgende update maar blijf nog altijd voor de volle 100% achter dit automerk staan!!

update

na zo'n 11duizend kilometer terug maar eens een nieuwe update! na nu iets meer of een jaar deze auto in mijn bezit te hebben nog meer dan tevreden over de wagen. heb nu zo'n dikke 19duizend kilometers. voor mij blijft de wagen nog altijd een plezier om mee te rijden.pluspunten vind ik nog altijd zeer goede motor rij soms eens mee met wagens die toch stukje zwaarder zijn dan 1.3multijet ;)en kom goed mee ook de de stoelen zitten heerlijk stuurt lekker en de audio is ook van goede kwaliteit. ook heb ik de bellini velgen vervangen door de orginele 17" velgen van fiat (rechter voorwiel had wat borduurschade opgelopen intussen zelf helemaal hersteld :)) kosten en reparatie zijn jammer genoeg niet uitgebleven buiten het groot onderhoud zijn vervangen
-batterij (aan 59000 vervangen)
-2banden voorraan (wanli banden vervangen voor de bridgestone)
-de airco is bijgevuld
-knopjes stuurwielbediening(hierover dadelijk meer!
-v riem vervangen (piepte)
bij het groot onderhoud zijn de de noodzakelijkste dingen vervangen zoals dit moet...
*oli
*luchtfilter
*olifilter
*diezelfilter
*remblokjes
dit alles laten doen bij midas Roeselare zeer tevreden over service en de qua prijskwaliteit uitstekend en tevens altijd gratis vervangwagen tot u beschikking!! batterij ook daar laten vervangen diezelfde dag mocht ik nog langsgaan.om nu terug te gaan naar mijn vorige punt: knopjes stuurwielbeding, knopjes werkten perfect enkel deze waren niet verlicht wat na opzoekwerk wel diende te moeten branden!!! we zullen het maar op slordigheidje van fiat noemen zeker... heb bij erkend fiat dealer 2de hands "nieuwe" knopjes laten steken bleek bij de oude dat de draadjes van de verlichting niet geplaatst waren dus vandaar geen verlichting op het stuur. nu werken deze perfect. over het verbruik ben ik niet geheel tevreden net zoals ik het al in mijn vorige rewieuws over heb gehad.verbruik boordcomputer 5.5/100km computer 5.6 heb de vorige keer altijd proberen te schakkelen aan 2000tpm verbruik gaf 5.3aan.ondanks de minpuntjes rij ik nog dagelijks met plezier mijn 50 dagelijkse kilometers naar het werk, en voor deze zomer zit er een 5 daags reisje naar de ardennen bij en een 1dags ritje naar duitsland sta al terug te poppelen om met deze stoere italiaan op de duitse snelwegen te rijden.voor de rest heb ik aan deze rewiew niks meer toe te voegen en anders laat ik het jullie wel weten...

3,3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens