Fiat Cinquecento SX (1996) #2
Uitvoering | Cinquecento SX |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Deze auto is echt ontzettend zuinig! Je lacht je rot als je weer eens getankt hebt en je de prijs op de meter ziet staan. Maar dat komt door de 900cc motor met ontzettend weinig vermogen. De motor is dus zeer zwak. Lekker vlot de snelweg op kun je dus wel vergeten. De acceleratie is niet om over naar huis te schrijven. In de stad is het een perfecte auto om mee te rijden. Je kunt hem praktisch overal parkeren. Smart2 zeg maar! Alhoewel de topsnelheid mij meeviel: 150 km/h. Qua comfort is deze auto niet echt goed uitgerust. De stoelen bieden niet echt veel steun. Het stuur is wel van een goed formaat en stuurt dus lekker. (zelfs zonder stuurbekrachtiging!) Er zit centr. deurvergrendeling en electrische ramen op bij de SX. De pedalen zitten ontzettend dicht bij elkaar dus dat is ontzettend wennen in het begin. Ook zit de richtingaanwijzer op een onhandige plaats. Er zitten namelijk 2 pookjes vlak achter elkaar en kun je nog wel eens per ongeluk de verkeerde omhoog halen en rij je ineens met groot licht. De ruimte achterin valt ook tegen, maar dat is logisch bij dit soort auto´s. Voor de rest voelt de auto een beetje blikkerig aan. Ook de ruimte voorin is niet om over naar huis te schrijven. Voor lange mensen (zoals ik dus) is het geen pretje om langer als 1,5 uur achter het stuur te zitten. Door de zithouding krijg ik al snel last van mijn rug en kramp in beide benen. Echt een auto"tje voor in de stad dus.
- Lekke koppakking + remmen : reparatie: 300 euro!
- Handremkabel (2x) : reparatie: 50 euro
- Even een grote beurt laten doen bij de dealer : 320 euro!!!
- Centrale deurvergrendeling.: "s morgens bij je auto aankomen om naar je werk te gaan en erachter komen dat je auto waarschijnlijk de hele nacht open heeft gestaan!!! (en dat elke dag!)
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee