Fiat Bravo 1.8 GT (1996)
Uitvoering | Bravo 1.8 GT |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Eigenlijk is de Fiat Bravo 1.8 GT mijn eerste eigen auto. Vooral het, zeker voor die tijd, zeer stevige uiterlijk en de dikke kont trokken mij erg aan. Verder oogt het interieur en dashboard in vergelijking met mede-klassers en tijdgenoten zeer aantrekkelijk en is daarnaast erg ergonomisch.
Vlak na aankoop kreeg ik problemen met een weigerende accu. Dit werd probleemloos verholpen door de dealer. Verder was ik uitermate tevreden met de prestaties en het weggedrag van de Bravo. Zijn bochtenwerk is vlekkenloos en het bereik binnen elke versnelling is in mijn ogen groot. Wel kleine minpunten zijn de kleine kofferruimte, de slechte ventilatie, het iets hoge verbruik, de bekende Italiaanse rammeltjes en het matige zicht rondom de auto (dikke A-stijl, kleine achterruit). Daar tegenover staat dat je voorin als een vorst zit (lijkt wel een coupe) en ook achterin heb ik nooit klagende passagiers gehad. Voor een hatchback dus zeker een compliment, want ik zit graag aardig achterover.
Qua onderhoud (iets waar onze Italiaanse vrienden niet zo’n sterk imago in hebben) heb ik nimmer grote kosten hoeven maken. Al het onderhoud dat gedaan moest worden, was met de relatief hoge kilometerstand te verwachten en de onderdelen zijn betrekkelijk goedkoop gebleken. De slechte naam wat betreft dit onderdeel, kan ik dus slechts tegenspreken.
Al met al kan ik de Bravo aan een ieder, die kan leven met enkele Italiaanse minpuntjes, aanraden. De auto is inmiddels ruim 10 jaar oud, maar oogt nog piepjong en houdt zich prima staande tussen de nieuwste modellen.
Enkel kleinere problemen buiten het gebruikelijke onderhoud om.
- rammelingen vanuit het interieur
- matige ventilatie van interieur en achterlicht-units
- remschijven en -sokken vervangen
- accu vervangen