Fiat Bravo 1.6 SX (1996)

Fiat Bravo 1.6 SX (1996)

UitvoeringBravo 1.6 SX
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2008

Sinds Maart 2008 ben ik in het bezit van een Fiat Bravo 1,6 16V SX en de auto bevalt prima. Oké het is misschien niet de meest mannelijke auto maar als eerste auto mag ik niet klagen. Ik heb de auto gekocht van een bevriende monteur waardoor ik er maar 750 euro voor betaald heb. De auto is voor dat ik hem kocht helemaal nagekeken en is er een nieuwe distributieriem op gekomen en is er een kleine beurt uitgevoerd. Na het uitmesten van het kastje in de auto bleek dat de auto altijd dealer onderhouden is en zit bijvoorbeeld het orginele gerantie bewijs erbij.

De auto is in gebruik redelijk goedkoop zo kan hij op een liter zo’n 14 kilometer rijden. omdat de auto nieuw niet erg duur was valt de verzekerings premie erg mee, wel is de auto op papier erg zwaar 1098 kilo wat neer komt in brabant op 33 euro per maand belasting.

Het uiterlijk van de auto is heel speels, veel ronde vormen waardoor de deukjes niet zo opvallen zeker niet in de kleur van mijn auto namelijk goud/geel. Het lakwerk van de auto is niet alles, het dak en de motorkap zijn erg verweerd door het weer, dat doet wel afbreuk aan de auto want eigenlijk ziet het er niet uit.

Ik heb er 10-06-2008 een middenconsole uit een fiat marea ingebouwd (niet op foto) dat ziet er veel beter uit en je hebt dan een armsteun met opbergvak erin super.

puntje van aandacht. is dat je wel moet kijken of alle sleuteld aanwezig zijn (twee blauwe en één rode) bij de auto hebt want ze zijn nieuw niet te betalen. En is de rode sleutel kwijt dan val je helemaal in de prijzen.

25-07-2008

Ik heb nu twee dagen met de auto gereden en hij bevalt super als eerste auto, oke er zijn beperkingen zoals de bagageruimte en het gemis van een airco. maar het rijdt super, de auto kent echt twee gezichten ruistig rijden onder de tweeduizend toeren behoord tot de mogelijkheden maar lekker doorhalen tot zesduizend toeren is ook echt geen probleem.

er hebben zich nog geen problemen voor gedaan wel heb ik een historie van de auto hier onder beschreven.

19-04-1996 - Auto is afgeleverd aan eerste eigenaar.
14-04-1997 - 18285KM - 20000km beurt.
27-04-1998 - 39476KM - 40000km beurt.
03-08-1999 - 56683KM - afleveringsbeurt en afgeleverd aan tweede eigenaar.
11-07-2000 - 70367KM - grote beurt APK.
19-03-2001 - 82300KM - kleine beurt APK.
09-08-2002 - 97566KM - grote beurt APK.
25-03-2003 - 107800KM - kleine beurt.
29-11-2004 - 141027KM - grote beurt.
11-11-2005 - 159000KM - kleine beurt.
30-04-2007 - 180101KM - grote beurt.
23-04-2008 - 192712KM - afleveringsbeurt met een nieuwe distibutieriem en APK. afgeleverd aan mij.
15-08-2008 - 195890KM - grote beurt KN vervangingsfilter 4 nieuwe banden (195-55-15) met 4 nieuwe velgen (Borbet ca).
16-09-2007 - 197244KM - benzineslang vernieuwd koppeling gesteld.
21-12-2008 - 199945 - interieur Fiat Bravo HGT ingebouwd

update 24-12-2008

nu mijn auto gisteren de 2 ton is gepaseerd ben ik weer (verplicht) om hier wat er over te vertellen. ik rij nu ongeveer een half jaar met de auto en hij bevalt nog steeds. oke je begind te merken dat ook de verzinkte bravo's toch nog willen roesten, niet zo erg als vroeger maar ze doen het wel! ook zitten er in de auto nogal wat rammels maar is dat niet te verwachten op die leeftijd en kilometerstand??? de auto rijd echter nog super - ligt uitstekend op de weg - en zie er zeker na de ik van interieur gewisseld heb (een van 80.000km) nog super goed uit.

nu is het wachten op de volgende APK. die in maart op de planning staat. wat zou er op te merken zijn op mijn trouwe fiat.

nou dat heb ik geweten zit ik hier te zwammen hoe goed mijn auto wel niet is staat hij buiten ze accu leeg te trekken. ik naar de garage de accu getest accu leeg en kapot nieuwe accu erin gezet en de volgende dag weer hezelfde probleem. blijkt dat de radio draden van de vorige eigenaar (die de koffer vol had gebouwd met audio) mijn koffer lampje liet branden dus dat draatje door geknipt en alles in weer zo als het was.

dus nu kan ik weer zeggen dat mij auto 100 procent is

7,5