Fiat Bravo 1.6 16V GT (2000)
Uitvoering | Bravo 1.6 16V GT |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
De Bravo was de eerste auto die me opviel toen ik bij de dealer naar binnen liep. De verkoper wilde me een Seat Ibiza 1.2 op LPG aansmeren. Misschien economisch het verstandigste, maar hij kreeg de Ibiza niet verkocht aan me! Na een proefritje in de Bravo was ik helemaal verkocht. Het rijdt comfortabel en, als je boven de 4000 toeren blijft, lekker sportief. Het is geen kanon, maar met z’n 105 pk wil ie aardig vooruit. Wel is het verbruik aan de hoge kant: 1:10 gemiddeld waarvan de meeste kilometers op de snelweg worden gereden!
Bij een droog wegdek heeft ie voldoende grip, alleen bij een nat wegdek heeft de Bravo veel last van onderstuur. Ook na er nieuwe banden op te hebben gelegd (Pirelli P6000) blijft hij dit ’probleem’ houden.
Verder voelt de auto degelijk aan. De afwerking binnenin is netjes, maar had van mij wat luxer mogen zijn.
Motortje van het electrisch raam kapot, twee injectoren kapot, airco koelt bijna niet meer.