Fiat Bravo 1.4 SX (1997)

Fiat Bravo

UitvoeringBravo 1.4 SX
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2004

Met name het zware sturen en het bouwjaar van mijn vorige auto, Peugeot 306 van 1993, brachten mij er toe om een andere auto aan te schaffen. Lang hoefde ik niet na te denken over wat voor auto het zou worden. Het werd natuurlijk de Fiat Bravo! Door het uiterlijk van de auto was ik meteen verkocht. Hij ziet er zo sportief, stoer, speels en een beetje ’agressief’ uit, een prachtige auto. Ik krijg vaak complimenten te horen over mijn auto, met name de groene kleur spreekt ook aan. De auto heeft verder alle extra’s, bijvoorbeeld: airco, lichtmetalen velgen, eindelijk stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen etc.

De auto rijdt lekker, echt lekker degelijk. Hij stuurt en remt prima. Het vermogen van de auto valt mij echter wel wat tegen. De 80 pk. die er in zit merk je alleen als je flink op toeren rijdt. Voor mijn gevoel was mijn Peugeot 306 met 75 pk iets vlotter.

Als conclusie kan ik zeker stellen dat het een hele fijne, degelijke en ’luxe’ auto is.

Het enige probleem wat ik in 2000 km. rijden heb gehad was meteen ook een groot probleem. De auto sloeg af bij een koude motor. Iedere eerste keer dat ik na het starten van de motor moest gaan stil staan sloeg de motor af. Er zijn vele reparaties geweest gedurende drie weken. Uiteindelijk is gelukkig het probleem verholpen.

7,0