Fiat 500 (2022)

Fiat 500 (2022)

Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2026

1e electrische wagen

Deze Fiat 500e hebben wij gekocht met het idee onze zonnepanelen beter te benutten. Onze vorige wagen Toyota RAV4 23 jaar oud kwam voor grote reparaties te staan. Mijn vrouw wou wederom een kleine auto die qua brandstof zuiniger moest zijn dan de RAV4 ( 1 op 11 ) Dus ontsproot het idee om electrisch te gaan. Diverse kleine electrische bekeken en beoordeeld. De range van kleine auto's is in verhouding ook klein. De SOH-waarde ( capaciteit accu ) is van belang om een goede keuze te maken. Onze Fiat 500e jaar 11-2022 heeft een SOH-waarde van 94%. Mij viel op dat veel garagebedrijven deze waarde niet benoemen. Een grote jongen als van Mossel vraagt hiervoor nog een flink bedrag. Als je een electrische wagen koopt moet de SOH-waarde vermeld staan op het verkoopbordje.
Terug naar onze aangekochte Fiat 500e. Deze hebben wij gekocht in Friesland. Wagen nu twee weken in ons bezit en bevalt prima. Wij laden de wagen nu nog met 1 fase wat in de praktijk goed gaat. Het is wel jammer dat je niet kan instellen laden tot 80%. Bij het laden van 100% kan de wagen 260 km rijden. Dit is wel afhankelijk hoe je rijdt en waar je rijdt.
Hou je van snel rijden en flink optrekken dan zal je de 260 zeker niet halen. Rijd je alleen in de stad en niet harder dan 50 km dan kan zeker 260 halen.
Wagen rijdt fantastisch en ziet er van binnen en buiten goed/ leuk uit. Achterbank is niet voor grote mensen te gebruiken. Maar daar kies je ook geen Fiat 500e voor. Puur een tweeliter. Fiat heeft ook een APP waar je diverse zaken vanuit je stoel kan bedienen. Het is alleen jammer ( schandalig ) dat er voor bepaalde functies betaald moet worden. En blijkbaar werkt deze APP volgens reviews slecht.
Het is nog te vroeg om een eerlijke mening te geven over deze Fiat 500e. Zal over een half een vervolg schrijven hoe deze electrische muis bevalt.

PRIVATE LEASE Fiat 500

PRIVATE LEASE Fiat 500