Dongfeng Box (2024)

Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Nammi BOX een uitstekende EV

• 700 km

We hebben nu 700km gereden met deze in Nederland nog onbekende EV. We kochten hem nagel nieuw bij de Mercedes dealer Gomes.
Het gemiddelde verbruik per 100km is nu 10.4kWh. Dat is verassend laag, en komt mogelijk mede door het, voor een EV, lichte gewicht van 1330kg, de vorm en mijn rustige rij stijl.
Dat is 90% op voornamelijk 60kmh binnenwegen door Noord-Holland en 10% snelweg.
De Dongfeng Nammi Box 42kWh LFP, is verassend luxueus uitgerust.
Standaard in deze launch edition zijn o.a.:
12.8" bediening scherm, met daarin alle bediening, alsmede Apple carplay en Android auto.
Achter het stuur een 5 inch info scherm.
Adaptive CC en ADAS level 2 met autonoom CC.
360 graden camera, bestuurderstoel verwarming en koeling, synth lederen bekleding van alle stoelen, dashboard en deuren.
De afwerking is overal strak en goed verzorgd.
Alles voelt solide, en zaken als deuren, motorkap en kofferbak sluiten met een mooi soliede geluid en gevoel.
De motorkap voelt zelfs te zwaar en "overbuild" aan, maar geeft een veilig gevoel van "massief en kwaliteit".
De deurhandels zijn verzonken in de carrosserie en komen, net als de spiegels, naar buiten wanneer je met de key dicht bij de EV staat (keyless entry)
In de sport stand is het accelereren tot 70kmh vlot te noemen, maar daarna is de fut er wel uit.
Hij trekt daarna rustig door naar 145kmh.
Genoeg om even in te halen, maar uiteraard is de 95pk motor niet genoeg om er een sport wagen van te maken.
De 160nm koppel zijn echter meer dan genoeg om heerlijk comfortabel en vlot te rijden.
De ruimte in de kofferbak is 326ltr en met neergeklapte achterbank is dat 945 ltr.
De eerste indrukken zijn te vinden in deze video.

Tussenstand na 5000 km

Inmiddels hebben we ruim 5000km op de teller staan.
Voorlopig zijn we alleen maar positiever geworden.
We kunnen eigenlijk geen serieus negatief punt opnoemen.
De punten die we al wisten bij de aankoop, geen achter ruitenwisser, en de 1-fase 6.6kW AC thuislader waren bij aanschaf geen probleem en zijn dat ook niet geworden. Zeker, met 3-fase gaat laden sneller, en een extra ruitenwisser is fijn. Maar uiteraard moet die extreem lage prijs ergens vandaan komen.
Wat mij zeer goed bevalt is het mooi gebalanceerde stuur gedrag.
Heerlijk neutraal, niet overstuurd of onderstuurd en zeer voorspelbaar.
Op de lange stukken koersvast en het voelt allemaal gedegen en solide.
Geen kraakjes of piepjes van het interieur, zoals je soms bij auto's in het goedkopere segment tegen komt.
Geruisloos en stil zoeft alles over de weg. Deze EV "BOXt" als het ware ruim boven het B segment en kan zich qua luxe en comfort met gemak staande houden in het C segment.

9,5

PRIVATE LEASE Dongfeng Box