Daihatsu Gran Move 1.5i CX (1999)

Daihatsu Gran Move

UitvoeringGran Move 1.5i CX
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2008

Naast mijn Cuore heb ik deze Gran Move als gezins auto. Ik had deze al eerder als leasewagen gehad en dat was prima bevallen. Zeker tweede hands kost deze auto bijna niets, terwijl andere mpv-achtigen niet te betalen zijn.
Auto is ruim genoeg, en ook de 90 pk is voldoende aangezien de auto nog geen ton weegt. Echte zuinig is die niet (1:12,5) maar dat heb je met zo'n hoge koets. Verder ook heel compleet met 4 electrische ramen, el spiegels e.d. Had je toen al op Daihatsu, nu nog hebben veel duurdere merken vaak alleen maar voor electrische ramen. Eigenlijk het enige nadeel is dat het stuur wel erg licht draait en dus totaal gevoelloos is. Dat had mijn leasewagen (die van na de facelift was) ook.
Afwerking is verder ook prima, niets minder dan een VW of Renault, alles is alleen wat lichter.
Bij aankoop bleek er wat olie te lekken wat de verkoper gelijk heeft opgelost. Na een paar maanden bleek er een scheurtje in de bougie kabels te zitten. Deze zijn netjes in de garantie vervangen. Geen echt bijzondere dingn voor een wagen van bijna 10 jaar oud.

Update 22-01-2009:
Auto voor het eerst een kleine beurt laten geven, en de APK. Alleen klein onderhoud, kosten 209 euro. Achtervering schijnt minder te worden, maar moet nog een jaar mee kunnen.

Laatst een paar keer het verbuik gemeten. Het verbruik wat ik eerder noemde was op basis van mijn vorige Gran Move die ik in de lease had, en toen reed ik altijd minimaal de maximale snelheid. We proberen nu wat zuiniger te rijden, en dat scheelt enorm. De eerste tank was 1:12,7 tweede tank 1:13,2 in beide ongeveer 30% van de kilometers met een caravan of flinke aanhanger met huif gereden. Derde tank, alleen solo was 1:17,2. Als ik hier alleen in zou rijden met dezelfde rijstijl als mijn Cuore haal ik zeker 1:18. Maar voor de meeste mensen moet 1:15 goed haalbaar zijn.
Verder bevalt hij nog goed. Op een dag wel 2 keer problemen gehad met starten, maar daarna nooit weer last van gehad. Geen idee wat het was. Merk wel dat de stoelen van de Cuore toch een stuk beter zijn.

7,5