Daihatsu Cuore 1.0 12V Nagano (2004)

Daihatsu Cuore

UitvoeringCuore 1.0 12V Nagano
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Aangezien de benzineprijzen belachelijk hoog zijn en het meeste dat we vervoerden in onze oude auto lucht was, besloten we tot aanschaf van een nieuwe en zuinige auto. Ander voordeel van een kleinere auto is dat wegenbelasting ook lager is.
Na lang zoeken besloten we tot de nieuwe Cuore. En hij bevalt zeer goed! De Cuore is vrij fel in lage versnelling en stuurt lekker direkt. Een stabilisatorstang was een optie maar hier hebben we niet voor gekozen. Tot zover hebben we de auto nog niet kunnen testen tijdens harde wind.
Het benzinegebruik valt tot nu toe best wel tegen. Waarschijnlijk door gebruik van de airco. Dit houden we wel bij om het precies uit te rekenen, maar na één keer tanken valt er nog niet veel te zeggen.
In de tests die we lazen werd gemeld dat het bochtgedrag matig is. Toegeven, hij is flink onderstuurd maar je moet het wel heel bont maken wil je hier last van hebben. Bij normaal gebruik is het prima!

Het model is vernieuwend en ziet er best chique uit in zwarte kleur. Kofferbak is wel erg klein maar dit gaat wel wennen. Eén kratje boodschappen dan maar op de achterbank, met vier deuren is dit niet zo erg. Binnenin oogt de auto heel ruim en heeft mooie zwart/grijze bekleding. Beslist geen wilde kleuren.

We hebben de auto nu bijna vier weken en tot zover geen problemen.

Geen

7,5