Daihatsu Copen Roadster 1.3 16V DVVT Sport (2009)

Uitvoering | Copen Roadster 1.3 16V DVVT Sport |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Bijzondere gewenning
Een aantal jaar geleden reed er een autootje voorbij waarvan ik dacht 'wat is dat voor leuk model?' en in de avond was ik het nog niet kwijt en ging ik op zoek. Het bleek om een Daihatsu Copen te gaan. Met mijn 1.93m schreef ik de gedachte van aanschaf meteen weg maar na toch een bezoekje en een proefrit was ik verkocht. Met de gesloten deal begon de periode waarin ik twijfelde of het wel een slimme zet was geweest maar nu, 2 jaar later, met de Copen als enige auto kan ik niet anders concluderen dan dat dit mijn beste koop ooit geweest is. Wat een heerlijke auto! Mooi, cabriolet als het zomers is, uitermate goedkoop in onderhoud en gebruik en vooral ontzetten leuk om te rijden. Met 80.000km kostte het beurtje nog geen €250 en het verbruik is gemiddeld 1 op 19. Ik rij met name afstanden tussen de 20 en 100km en daar is de auto perfect voor. Ook op een reis naar de UK met klim- en kampeerspullen voor 2 hadden we (net aan) voldoende ruimte.
Waar je mee moet leren leven is het geluidsniveau als je boven de 100 komt, de straffe vering en het idee dat een Panda al een SUV is als hij voor je staat. Je moet er ook niet mee naar Ikea want die kast moet je laten staan. Maar laten we eerlijk zijn.. hoe vaak zit je auto echt vol met spullen?
Voor mij voorlopig geen andere auto. Dit is goedkoop, origineel en mooi auto rijden. Dat had ik vooraf nooit verwacht maar het hoeft dus geen tweede auto te zijn!