Daihatsu Charade 1.3i TX Special (1993)
Uitvoering | Charade 1.3i TX Special |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Zeer degelijke, betrouwbare superauto
In 2007 voor een appel en een ei een Daihatsu Charade 1.3 TX special edition gekocht bij de dealer (Reijerkerk) in Lisse. Na enige twijfel of ik voor krap €1.500 wel een betrouwbare auto kon kopen, toch de stap gewaagd: de Daihatsu werd mijn eerste auto.
De auto heeft enkele jaren lang trouw dienst gedaan. Ik vond het een genot om in de auto te rijden, en aan alles voelde je dat de auto zeer degelijk in elkaar zat en niet kapot te krijgen was. Natuurlijk wel enkele kleine reparaties op z'n tijd (homokineten & radiateur waren de belangrijkste), maar dat hoort bij een auto van 15 jaar oud.
Uiteindelijk in 2010 de auto omgeruild voor een Peugeot 206 GTI (2001), omdat er een flinke deuk in de Charade was gereden en dit met de slooppremie van de overheid + het verzekeringsgeld een ideaal moment was om de auto in te ruilen. Het verschil in betrouwbaarheid, kwaliteit en degelijkheid tussen de Charade en de Peugeot is echter gigantisch. Soms denk ik nog wel eens terug aan de Charade, al is dit natuurlijk niet te vergelijken met een 10 jaar nieuwere vervanger.