Daewoo Matiz 0.8 Class (2002)
Uitvoering | Matiz 0.8 Class |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Onze Matiz is er eentje in de class uitvoering. Dat wil zeggen: stuurbekrachtiging, centrale vergrendeling op afstand bediend, handvaten op het dak (ook wel dakrails genoemd), alles wat buiten de auto zit is zo"n beetje van binnenuit verstelbaar en ga zo nog maar even door met de verwennerij.
Wat naast alle luxe opvalt is dat de auto zo goed rijdt gezien zijn afmetingen. Je zit lekker hoog, stapt daardoor makkelijk in en je hebt goed uitzicht (vindt vrouwlief erg fijn met haar bijna 1.6 m)
Persoonlijk vinden we dat de auto een zeer guitig uiterlijk heeft en op een of andere manier worden we vrolijk als we er in rijden. Een soort van: rijden in een eend gevoel, maar dan sneller stiller en veeeeeeeeeeeeeeeeeeel veiliger (had ik het al over de 2 airbags gehad ??)
Wat ons meteen opviel was dat je niet het idee hebt dat je al gauw 120 km/uur rijdt. Niet dat de acceleratie zo flitsend is, maar je verwacht gewoon meer herrie in zo"n formaat auto.
O ja, heren onder ons: wist u dat je in een Matiz meer sjans hebt dan in een dikke Benz ? Ik kan het weten, we hebben namelijk ook een Matiz......
Is er dan ook kritiek ? Tuurlijk, we komen tenslotte uit Nederland. Zo"n hoog autootje vangt meer wind dan een sportcabrio. Het schakelen vraagt wat gewenning en voor mij had de voorstoel iets verder naar achteren gemogen (met mijn bijna 2 meter)