Dacia Logan MCV 1.5 dCi Lauréate (2008)

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Lauréate (2008)

UitvoeringLogan MCV 1.5 dCi Lauréate
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Na heel wat jaartjes te hebben genoten van mijn 406 waren we reeds een tijdje op zoek naar iets anders. Liefst terug een Fransoos voor alleen al het comfort.
Na verschillende prijsoffertes te hebben bekeken vonden we het toch heel veel geld voor een nieuwe Peugeot of Citroen. (307,407 en C5)
Omdat we ook nog eens een station wilden en een diesel met liefst heel veel plaats en het een nieuwe moest zijn (de auto wordt ook zakelijk gebruikt)kwamen we in de zomer aan bij een Renault garage voor... jawel een Dacia MCV.
Zoals zovelen hadden ook wij veel gehoord van de MCV die zoveel plaats te bieden had en die onvoorstelbaar goed uit alle testen kwam. Dus op een zeer natte en winderige dag in de vakantie naar de dealer van Dacia. Ermee gaan rijden natuurlijk en dit overtrof onze stoutste verwachtingen: stil, ruim en comfortabel (enige minpunt was de windgevoeligheid, we waren blij dat het toen zulk slecht weer was). Alleen de inruil hield ons tegen. Onze Peugeot op internet gezet en 2 weken later verkocht voor 3X de inruilprijs. Dus de Dacia besteld , geen probleem behalve dat we eerst mochten wachten tot maart, hoera!
Uiteindelijk was hij toch nog in januari in ons landje aangekomen en wij er natuurlijk direct om. De auto werd netjes afgeleverd met een mooie bos bloemen voor vrouwlief en een volle tank en natuurlijk heel netjes opgepoetst. Na 1050 km ben ik maar eens gaan tanken zodat ik nu bezig ben aan mijn 2de tank diesel (50 liter)wat dus een heel mooi resultaat geeft aan verbruik. Geluid? Hij is stiller dan de benzine waar we mee proefgereden heben!
Bij een kruissnelheid op de snelweg van 120 km maakt hij eigenlijk geen vervelend geronk of wat ook. Bij veel wind voel je wel dat hij nogal wat meer gevoelig is dan mijn Peugeot. Maar hij is dan ook nogal wat hoger, heb trouwens verschillende malen met andere (Duitse) merken meegereden en dan doet deze Roemeen er niet voor onder als je prijs/kwaliteit tegen elkaar afweegt.
Maarja, niet iedereen trekt zich zo weinig aan van het imago...
Op dit moment geen enkel probleem, auto rijdt voortreffelijk en is goed in gebruik.
Na 2040 km heel tevreden rijden in een auto die behoorlijk wat snelweg kilometers doet. Enige minpunt op heden zijn de zittingen van de voorstoelen. In vergelijking met mijn 406 zijn deze echt tekort, maar we zitten ook hoger en dat maakt dan ook weer heel wat goed omdat je een veel natuurlijker zithouding aanneemt.
Voor de rest geen problemen. Wordt vervolgt...(met foto)

Hierbij een eerste update om de criticasters even de mond te snoeren.
De Dacia heeft nu 4000 km gelopen en er is nog steeds geen piep of krak te horen. Verbruik zoals u in de bijgevoegde foto kunt zien: over de 4000 km gemiddeld 4,9/100km. Ik heb er een fotootje van gemaakt omdat anders het verbruik blijkbaar niet geloofwaardig overkomt.
Wel vertel ik erbij dat mijn gemiddelde snelheid 115 op de snelweg is.
Voor mij is het niet belangrijk om hard te gaan, is ook niet de bedoeling denk ik met zo een auto maar dat moet iedereen voor zichzelf bepalen.
Problemen: geen.
Olie bijvullen: neen
Verdere onregelmatigheden: neen.
Ik hou u op de hoogte van mijn verdere kilometers.

Update 16/6/2008
Eerste sevicebeurt (controle enz.) gehad bij de dealer, 0,5 liter olie bijgevuld wat normaal is na de inrijperiode. Verder rijdt de auto nog steeds prima na 10000 tevreden gereden kilometers.
Oneffenheden zijn geen probleem, deze worden goed weggewerkt. Nog steeds geen piep of krak te horen, positief!
Comfort is goed, rijgedrag prima.
Enige opmerking: Er zit een redelijk verschil op de snelheidsmeter en GPS nl. 9 km zou ik harder rijden dan de GPS! ook de km teller wijkt af van mij navigatie??
Op een 1000km. op de GPS heb ik werkelijk volgens Dacia 1020 km gereden, wat toch een redelijk verschil geeft. Zijn er mensen die dit ook ervaren?
Problemen: geen
Onregelmatigheden: neen
Olie bijvullen: 0,5 liter op 10000 km. (zou normaal zijn)
Conclusie: Tot nu toe een prima auto die zijn geld meer dan waard is, een lekker comfort en een goede zit. Een ruime auto die meestal snelweg kilometrs maakt en heel zuinig is. Ik zit nog steeds aan 4,8 liter gemiddeld over de 10000 km.
Wordt vervolgd.

Geen.