Dacia Logan 1.6 Lauréate (2007)
Uitvoering | Logan 1.6 Lauréate |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Wij hebben sinds januari 2007 een Dacia Logan 1.6 MPI. Hiervoor hadden wij een Clio 1.2 maar doordat deze te klein werd wilden wij iets grotere, en toch betaalbaar. Na wat heen en weer gekeken te hebben en proef gereden te hebben in een Dacia 1.4 hebben wij besloten te gaan voor de 1.6 daar de 1.4 wel lekker reed maar ik deze toch wat traag vond. Deze hebben wij oktober besteld en werd 4 januari geleverd.
Als positief ervaren wij het brandstofgebruik, we gebruiken de auto relatief weinig voor kleine ritten en het gemiddelde verbruik ligt tussen de 6.1 en 6.8 liter per 100 km, met een uitschieter van 5.8 liter per 100 km tijdens een korte vakantie naar de Moezel. Verder is het een comfortabele auto, zeker als je niet boven de 3200 toeren komt, want dan is hij ook nog lekker stil.
Nadelige eigenschappen: wat zijwind gevoelig .
Olie verbruik : nihil nog niet hoeven bijvullen
Huidige kilometerstand ca 4500 km
Update 6500 km: wij gebruiken de auto bijna alleen voor de langere afstanden, daar wij ’m niet voor het woon/werkverkeer nodig hebben. Het gemiddelde brandstofverbruik ligt momenteel op 6.3 liter/100 km. Afgelopen week hebben we een weekje Zwarte woud gedaan, de boardcomputer op 0 gesteld voor vertrek en dit waren de cijfers:
gemiddelde snelheid heenweg 118.9 km gemiddeld verbruik 6.1 liter/100km
gemiddelde snelheid terugweg 111.0 km gemiddeld verbruik 5.8 liter/100 km
Houdt regelmatig het oliepeil bij en nu 0.2 liter bijgevuld.
wat ons wel opvalt is dat de auto op de duitse brandstof voordeliger lijkt te lopen als op de nederlandse. Wij tanken in beide landen ron 95 dus daar kan het niet aan liggen
Update 7500 km: Kleine onderhoudsbeurt laten geven bij Finesse in Haarlem die ook het garantiewerk overgenomen heeft en de wagen heeft laten spuiten ivm de lakgarantie eerder beschreven.|Hierbij is tevens opnieuw aandacht besteed aan het lakprobleem eerder beschreven. Geen verdere problemen aan de lak gevonden. wel zijn de ruitenwissers opnieuw afgesteld wat beduidend meer rust in de auto geeft als het motregent. verder geen problemen. het brandstofverbruik ligt netjes op de 7.3 liter per 100 km met een niet al te rustige rijstijl en meer stadswerk dan buitenweg. Zijn aan het klussen geweest en het valt op wat je allemaal in de bagageruimte kwijt kan, alleen moet je wel rekening houden met de veren van de kofferdeksel.
Update 10000 km: auto rijd nog steeds probleemloos en lijkt na de onderhoudsbeurt ook wel iets zuiniger te zijn geworden. afgelopen week zijn we een weekje in Gelderland wezen toeren met een gemiddeld gebruik van 5.4 ltr per 100 km zie foto
2500 km: viel een plekje in de lak net boven het achterwiel op, dit is hersteld onder lakgarantie verder een probleemloze wagen.
6500 km: gebreken: geen
7500 km servicebeurt geen problemen auto rijdt prima
onderhoud uitgevoerd
Ondanks de lage km stand toch een volledige servicebeurt laten uitvoeren.
kosten grote beurt all in: 155,46
luchtfilter vervangen 17.58
ruitenwisserset 19.33
bat. sleutel 3.37
bougies 36.13
totaal 275.93
tevens is er onder garantie een nieuwe coating en kit behandeling uitgevoerd.
Nog steeds geen problemen ondervonden, auto rijdt prima, en buiten de wat rumoerige ruitenwissers, nu vervangen ben ik nog steeds dik tevreden.
onderhoud uitgevoerd
Begin februari heb ik onderhoud uit laten voeren door Renault Nieuwendijk in Hoofddorp tijdens dit onderhoud zijn vervangen de bougies het luchtfilter en de olie. De auto heeft tot opp heden geen mankementen vertoond en wij zijn vooralsnog zeerv tevreden over onze Dacia. Echter tijdens het wachten op de auto kwam het gesprek op de Duster. Nu 9 maart 2010 hebben wij de Duster besteld. het wordt een Duster 4x2 1.6 16v Laureate en wij hopen van deze auto net zoveel plezier te hebben als van onze Logan
Dit is dus hopelijk de laatste update wat deze auto betreft, ons volgende revieuw zal zijn van de Duster