Citroën Xsara Picasso 1.6i (2005)

Citroen Xsara Picasso
Citroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara Picasso - interieurCitroen Xsara Picasso - interieurCitroen Xsara Picasso - interieur

UitvoeringXsara Picasso 1.6i
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2009

In gebruikname auto

Na de geboorte van het eerste kind was er toch meer ruimte nodig. De kofferruimte van de 5-deurs 207, zit toch snel vol met kinderwagen+accesoires. Omdat het om een leaseauto gaat toch even contact gezocht met de wagenparkbeheerder.
Er was op nog een Citroen Xsara Picasso op LPG beschikbaar, wel het meest kale instapmodel(geen A/C, geen radio), en bijna uit contract.

Ik heb toch de beslissing genomen te wisselen, mede omdat het maar voor max. 8 maanden zou zijn. Daarna was weer vrije keuze mogelijk.

eerste kilometers

Er is een vreemde probleem, de auto loopt niet lekker op gas en bij het naderen van een rotonde/kruising, slaat de motor op willekeurige momenten af, waardoor de stuurbekrachtiging ook uitvalt.

Ik heb de auto naar de garage gebracht waarna de gasverdamper is vervangen een daarmee het probleem is opgelost.

De auto heeft na het vervangen van de gasverdamper geen storingen meer gegeven. Verbruik is rond de 1:10, veel snelweg kilometers. Op de snelweg een comfortabele reisauto, maar de auto is duidelijk onbemotoriseerd.

APK

Inmiddels 30.000km gereden zonder problemen, maak ik een afspraak bij de garage voor APK + beurt. Een week eerder verscheen in een file op het display in de auto de melding (STOPPEN + MOTOR TEMPERATUUR TE HOOG). Daarop de kachel vol open gezet en de eerste afrit gepakt. Temperatuur was daarna gezakt, naar normaal.
Storing is daarna niet meer voorgekomen.

Dit gemeld bij de garage en later op de dag kreeg ik een telefoontje. De koppakking is stuk en moet vervangen worden. De leasemaatschappij geeft hier geen goedkeuring meer voor. Ik heb dezelfde dag mijn spullen uit de auto gehaald.

3,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens