Citroën Xsara Picasso 1.6i (2005)

autoreview

Citroen Xsara Picasso
Citroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara Picasso - interieurCitroen Xsara Picasso - interieurCitroen Xsara Picasso - interieur

Signalement

UitvoeringXsara Picasso 1.6i
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2009
KM-stand bij aanschaf108.900 km
KM-stand laatst143.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

In gebruikname auto

 • 109.000 km

Na de geboorte van het eerste kind was er toch meer ruimte nodig. De kofferruimte van de 5-deurs 207, zit toch snel vol met kinderwagen+accesoires. Omdat het om een leaseauto gaat toch even contact gezocht met de wagenparkbeheerder.
Er was op nog een Citroen Xsara Picasso op LPG beschikbaar, wel het meest kale instapmodel(geen A/C, geen radio), en bijna uit contract.

Ik heb toch de beslissing genomen te wisselen, mede omdat het maar voor max. 8 maanden zou zijn. Daarna was weer vrije keuze mogelijk.

eerste kilometers

 • 112.000 km

Er is een vreemde probleem, de auto loopt niet lekker op gas en bij het naderen van een rotonde/kruising, slaat de motor op willekeurige momenten af, waardoor de stuurbekrachtiging ook uitvalt.

Ik heb de auto naar de garage gebracht waarna de gasverdamper is vervangen een daarmee het probleem is opgelost.

 • 120.000 km

De auto heeft na het vervangen van de gasverdamper geen storingen meer gegeven. Verbruik is rond de 1:10, veel snelweg kilometers. Op de snelweg een comfortabele reisauto, maar de auto is duidelijk onbemotoriseerd.

APK

 • 143.000 km

Inmiddels 30.000km gereden zonder problemen, maak ik een afspraak bij de garage voor APK + beurt. Een week eerder verscheen in een file op het display in de auto de melding (STOPPEN + MOTOR TEMPERATUUR TE HOOG). Daarop de kachel vol open gezet en de eerste afrit gepakt. Temperatuur was daarna gezakt, naar normaal.
Storing is daarna niet meer voorgekomen.

Dit gemeld bij de garage en later op de dag kreeg ik een telefoontje. De koppakking is stuk en moet vervangen worden. De leasemaatschappij geeft hier geen goedkeuring meer voor. Ik heb dezelfde dag mijn spullen uit de auto gehaald.

3,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens