Citroën XM V6 Exclusive (1998) #2

Citroën XM

UitvoeringXM V6 Exclusive
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2002

Fijne auto, heeft steeds trekkracht van 1000 tot 6000 toeren/min; altijd krijg je een duwtje in de rug. De airco werkt perfect. Je zit snel aan 200km/h en de auto geeft daarbij geen krimp, verbruik bij cruisen tegen 170km/h ca 1 op 7,7 (op de A6 in Duitsland) en bij 120km/h ca 1 op 12,5.
De zetels zitten fantastisch (leder). Boven de 120 km/h komt er wel wat meer windgeruis opzetten. Als ik na een ritje met de XM terug in de Peugeot 206 stap en ik rij hetzelfde traject dan voel ik plots dat er veel putten in de weg zitten.
Het is alleen spijtig dat zo een grote motor fiscaal zo onvriendelijk is. Betreft comfort: Na 929km autobahn ben ik hem nog gaan schoonspuiten in de carwash, had ik vorig jaar met de Peugeot nooit aan gedacht!
Nu de 100.000km voorbij en nog steeds top!

Contact rempedaal vernieuwd
Lambda sonde defect

Kosten 370 Pleuro. Nu rijdt hij terug als vanouds.
Vering begint harder te worden, volgend nazicht nieuwe bolletjes?

update 14/06/04
Ik ben naar een andere dealer overgestapt(Felix Brecht, perfecte service) omdat ik de vorige niet zo vertrouwde, Nu zijn de veerbollen achteraan vernieuwd (deze waren volledig leeg) en vooraan voorzien van een ventiel en op druk gebracht met stiksof, nu veert de auto weer als nieuw.
update 20/07/05
radiator vernieuwd
remschijven + blokken voor vernieuwd
bollen voor terug op laten pompen

9,5