Citroen Grand C4 SpaceTourer PureTech 130 Live (2018)
Uitvoering | Grand C4 SpaceTourer PureTech 130 Live |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Nieuwe auto
Het lijkt mij goed om te beginnen met een stukje geschiedenis waarom ik tot de keuzes van bepaalde auto's ben gekomen alvorens ik deze Spacetourer in gebruik heb genomen.
Autogeschiedenis:
Porsche 924 (bj 1976, geen kinderen)
Renault 405 (1 a 2 kinderen)
Chrysler Voyager (inmiddels 3 kinderen)
Citroen Picasso (bj 1990)
Renault Grand Espace 2.0 T (bj 2004, 4 kinderen)
Citroen Grand C4 Picasso start uitvoering (bj 2015)
Zowel de Chrysler als de Renault zijn onderweg volledig uitgevallen. Met name de Renault was een zeer grote kostenpost qua onderhoud en onbetrouwbaar.
De eerste Citroen Grand C4 Picasso was een verademing na al die oude auto's. Ruim, best pittig, comfortabel en vooral betrouwbaar.
De keuze voor een nieuwe auto was zo gemaakt, wederom de Citroen (andere opties zoals Touran, Lodgy, Zafira vielen moeiteloos af wegens kosten, veiligheid en lelijkheid).
Zojuist de eerste paar 100 kilometer gereden. Uiteraard geen problemen. Voor ons is het nu wel een uitvoering hoger (Live ipv Start) en dat brengt een paar leuke dingen met zich mee zoals automatische verlichting, regensensor, parkeersensoren met camera, stoelmassage (ambiance pack).
Wat opvalt is dat alles heel strak is qua remmen, wegligging, vering. Op zich heel begrijpelijk bij een nieuwe auto maar een groot verschil ten opzichte van de drie jaar oudere auto die we net hebben ingeleverd. Alles moet nog een beetje los komen.
De motor maakt naar mijn gevoel ook een iets scheller geluid dan de vorige terwijl het dezelfde motor is, misschien ook nieuwigheid.
Vindt de nieuwe elementen zoals het zwarte Chevron op de achterklep wel mooi en ook de zwarte uitvoering ben ik content over. Wat ik het belangrijkste qua uiterlijk vindt is dat de kenmerkende stijllijst langs de beide zijdes van de auto bij deze versie niet op de auto zit. Ik vindt dat maar een raar ding en ook te opvallend en afwijkend.
Eind dit jaar staat er een autotrip naar Portugal gepland en daar kijk ik zeker naar uit om dat met deze auto te voltrekken.
Voor nu nog eerst lekker inrijden.

Citroën C4 SpaceTourer 1.2 C-Series 130pk 7-zits | Navigatie | Climate control | Cruise control | Parkeer Camera | Trekhaak
- 2021

Citroën C4 SpaceTourer 1.2 PureTech Business Trekhaak 7 persoons Automaat Stoelmassage Camera
- 2020

Citroën C4 SpaceTourer 1.2 PureTech Business