Citroen Grand C4 SpaceTourer PureTech 130 Shine (2021)

autoreview

Citroen Grand C4 Picasso
Citroen Grand C4 PicassoCitroen Grand C4 PicassoCitroen Grand C4 PicassoCitroen Grand C4 PicassoCitroen Grand C4 PicassoCitroen Grand C4 PicassoCitroen C4 PicassoCitroen C4 PicassoCitroen Grand C4 PicassoCitroen Grand C4 PicassoCitroen Grand C4 Picasso

Signalement

UitvoeringGrand C4 SpaceTourer PureTech 130 Shine
Versnellingen8, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf5 km
KM-stand laatst440 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste ritten

 • 440 km

Vanwege twee en bijna drie pubers een lease auto uitgezocht met écht drie goede zitplaatsen achterin. De stoelen op de derde zitrij zijn zeker voor de tienjarige en z’n hockeyteam gewoon te gebruiken. Handig bij de toekomstige uitwedstrijden.

Ik ben tevreden over de slechts 130PK, de VW hiervoor had 243 pk en de mini 190 en ook de Audi was aardig vlot. Maar ik kom goed mee en hij rijdt fantastisch stabiel en comfortabel.

Opmerkelijk is de enorme voorruit en het verbazingwekkend zicht rondom, over zicht niets te klagen dus. De stoelen zijn comfortabel, hoewel de armleuninkjes wel wat smal zijn. Typisch Citroên, geen duitse degelijkheid zoals in de Passat en Audi eerder.

De automaat is goed, maar soms iets onrustig bij gas geven, alsof ‘ ie even moet zoeken. Start-Stop systeem is opnieuw pruts, reageert veel te traag, maar beter dan in de Passat. Dit zet ik standaard uit iedere rit. Het is wel even wennen met de pook op het stuur, ik pak nu nog wel eens de ruitenwisser.

De navigatie is goed en update automatisch begreep ik de komende jaren. Deze heeft een aparte display, maar ook extra in de grote centrale dashboard display. Verder valt er weinig te kiezen, weinig opties qua kleur en geluid. De audio is net voldoende, maar lang niet zo uitgebreid als in de Mini en Passat. Iphone aansluiting werkte direct goed.

Later meer.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens