Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel Pack (2021) #2
Uitvoering | ë-C4 50kWh 136 Feel Pack |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Citroen e-c4
Het is niet mijn bedoeling een uitgebreide review achter te laten, wel om een eerlijke mening te geven. Kofferbakruimte, uitrustingsniveaus en infotainment vind je vast terug in andere reviews.
Laat voorop staan dat mijn zoektocht overal begon behalve bij Citroën of elektrisch. BMW 1 serie, Audi A3, en de Mazda cx30 waren de auto’s waar ik naar keek. Tot ik op een dag een reclame hoorde over de c4 die maandelijks zo laag uit viel, dat het toch interessant was om eens te kijken. Meteen verkocht. Eerlijk? Het was het comfort. Zeg over de afwerking, het uiterlijk, de software en de ruimte wat je wilt. Het comfort kan geen enkele auto tegen op. Het rijd als een zonnetje. Rory Reid omschreef het als het dichtste wat je bij Rolce Royce kan komen zonder het geld. En ik geloof oprecht dat dat zo is.
Zijn de overige punten minder? Zeker. Je merkt aan een aantal dingen echt wel dat de auto geen premium model is. Het resterende aantal kilometers klopt voor geen meter, het interieur oogt wat minder sjiek, de naden sluiten 98% aan en ik kom niet verder dan België op 1 tank. Vind ik de auto echt mooi? Sommige delen wel sommige wat minder. Maar zou ik in deze klasse opnieuw voor deze auto kiezen ? 1000%. Iedere ochtend is het een genot om te rijden en daar gaat het om wat mij betreft.
Korte update na de auto 2 jaar (60000km) in bezit te hebben.
Het is nog steeds een heerlijke auto om te rijden. Helaas moet ik wat mij betreft net iets te vaak naar de garage waardoor de betrouwbaarheid wat mij betreft matig is. Ik zou daarom deze auto wat minder graag zelf in bezit hebben.
1. Na ongeveer anderhalf jaar is de warmtepomp weerstand gesneuveld waardoor ik niet meer kon laden.
2. Connectie tussen telefoon en nav valt regelmatig weg. Het maakt hierbij niet uit welke kabel ik gebruik.
3. Motor tankklepje kapot. Moest helaas vervangen worden en leverde wat spannende momenten op 😀
4. Beide spiegels hebben een wat zwak motortje. Hierdoor klappen ze wat hapering in. De garage heeft ze al gesmeerd, maar nog steeds is dit niet top.
5. Achteruitrij camera geeft soms half beeld of valt weg.
Helaas ook problemen met de boord lader.
Ik ben niet de enige heb ik begrepen uit de radar uitzending, maar vlak voor mijn vakantie hield de oplader er ineens mee op. Ik dacht in eerste instantie nog dat mijn laadpunt defect was, maar nadat op die dag ook aan de andere kant van het land het laadpunt bijzonder gedrag vertoonde wist ik eigenlijk wel genoeg. Helaas heb ik 4 weken moeten wachten op de definitieve diagnose en moet ik nu nogmaals 4 weken wachten op het onderdeel en definitief herstel. Leen auto voor eigen rekening tijdens deze dagen. Wat mij betreft toch een veel te lang traject met weinig service. Dit voorval gecombineerd met de vele kleine mankementen en de slechte service maken voor mij in ieder geval duidelijk dat ik niet meer bij PSA aanklop en iedereen afraad om er een tweedehands aan te schaffen. Tijdens een van de eerdere bezoeken aan de Citroën dealer vertelde deze tussen neus en lippen door dat ze wel eens een auto hadden gehad met 11 terugroep acties tegelijkertijd. Dat geeft voor mij toch wel de strekking van deze auto goed weer. Hele comfortabele auto, maar op een of andere manier wordt er op vele onderdelen net te veel bezuinigd.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Citroën C4

Citroën C4 1.2 Puretech Shine Airco ECC | Automaat | Panormadak | Adaptive Cruise Control | DAB | NAP | Isofix | Apple Carplay
- 2021

Citroën C4 1.2 Puretech Feel Edition 130pk Automaat | Navigatie | HeadUp-Display | Achteruitrijcamera | Keyless-Entry | Draadloze Lader | Dealeronderhouden | 1e Eigenaar | !!
- 2021

Citroën C4 Feel Pack 50 kWh | Clima | Cruise | Apple Carplay/Android auto | Led | Camera Achter | | Bluetooth telefoonvoorbereiding | Full-LED koplampen
- 2023