Citroen ë-C3 44kWh Max (2025) #3
Uitvoering | ë-C3 44kWh Max |
Bouwjaar | 2025 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Een nieuwe compact electrische auto
Na meer dan 17 jaar en klokje rond in een Ford S-Max te hebben gereden werd het tijd voor een andere auto. Mijn partner wilde graag een compactere auto en mijn voorkeur ging uit naar elektrisch rijden. Na op zoek te zijn gegaan naar de opties kwamen we uit bij de Citroen ë-C3. Donderdag 14 november hebben we een proefrit gemaakt. Hij beviel ons allebei heel goed, dus hebben hem ook meteen gekocht. Snel subsidie aangevraagd, en dat was nog net op tijd.
Zaterdag 5 april konden we de auto ophalen. Tot nu toe bevalt de auto zeer goed. We hebben nu 3600 km gereden. De meeste ritten zijn ongeveer 40 km op een dag. Daarmee kunnen we dus makkelijk thuis opladen. Verder kan de auto goed meekomen op de snelweg. Af en toe rij ik naar klanten voor mijn werk. Dat zijn ritten van zo’n 200 km per dag. Ook dan kan ik weer gewoon thuis opladen. Ben wel benieuwd hoe dit in de winter zal gaan.
De auto rijd fijn. Hij is lichtvoetig. Het stuur was even wennen. Wat betreft infotainment zit ook alles erop wat je in de basis nodig hebt. De bediening daarvan hadden we snel onder de knie. De airco kun je bedienen met fysieke knoppen, dus dat is heel fijn. De stoelen van de e-C3 bevallen ook goed. Ik heb geen last van de kortere zittingen.
De ruimte die we met de S-max gewend waren hebben we in de eerste maanden nog niet gemist. We waren daar bang voor, maar dat mag de pret ook niet drukken.
Kleine minpuntjes:
het harde geluid van de richtingaanwijzer, al wennen we er langzaam maar zeker aan.
de airco blaast wel erg koude lucht en dat voel je vooral bij de voeten.
Al met al zijn we blij met onze nieuwe auto.
PRIVATE LEASE Citroën C3

Citroën C3 1.2 110 PK MAX - NAVIGATIE - CAMERA - LM VELGEN
- 2024

Citroën C3 EV 44kWh 113pk Max I Navigatie I Carplay I Parkeersensoren I Camera I
- 2024

Citroën C3 Plus 1.2 83pk | NAVI | UNIEKE KM-STAND! | CLIMA | DAB+ | APPLE CARPLAY / ANDROID AUTO | PARKEERHULP |