Citroën C8 2.2i 16V Ligne Ambiance (2004)

Citroën C8 2.2i 16V Ligne Ambiance (2004)

UitvoeringC8 2.2i 16V Ligne Ambiance
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Wij hebben sinds 2004 onze Citroen C8. Nieuw gekocht/geleased. De eerste week hadden we meteen al een probleem, het optionele gassysteem werkte niet goed (auto viel uit, stotterde, liep slecht enz) Meteen zijn we naar de garage gegaan met de vraag of ze dit op konden lossen. Konden ze wel. Maar het gasprobleem is tot op heden nog steeds niet goed opgelost. Hij doet het nou redelijk op gas. Maar het moet wel echt goed fout gaan wil de dealer (in Tilburg) het reparen. We hebben namelijk 2 keer pech gehad dat de motor nog maar op 3 cilinders liep. Buiten het gas probleem geen echte problemen met de auto gehad, een paar kleine dingen.

Als je een groot gezin hebt is dit dé auto. In onze vorigo auto hadden we vaak ruimte problemen met ze’n drieen op zo’n kleine achterbank is gewoon niet fijn en ook konden we onze bagage niet goed kwijt. In deze auto hebben we al regelmatig met 7 of 8 mensen in gezeten. Maar de ruimte heeft ook zo zijn prijs; de auto was namelijk aan de dure kant, parkeren in krappe parkeer garages is vaak erg lastig ondanks zijn kleine draaicirkel.

Positieve dingen:
Het is werkelijk een super comfortabele auto, in onze vorige auto had mijn vader vaak last van zijn rug, door de slechte stoelen. In deze helemaal niks. Dit is echt DE reis auto. We zijn er al mee naar Griekenland, Zuid Portugal, Berlijn, Stuttgart, Belgie, Luxemburg en Frankrijk geweest. Alle keren met veel plezier.
Het is ook een super luxe auto; cruise control, opendak, leren bekleding, Pioneer avic X1R, elektrische schuifdeuren enz.
Lekker ruim kunnen altijd veel meenemen.
Stil, binnen in niet veel geluid, behalve bij hogere snelheden (wind geruis)
Goede speakers
Mooi zowel van binnen als van buiten (heel persoonlijk)
Negatieve dingen:
Verbruik; 1 op 10 (en dat is niet eens met een zware rechter voet, weleens iets te hard)
Prestaties, niet echt het idee dat die 160 pk leverd.
Gas systeem werkt niet zoals het zou moeten.

Update:

We zitten met onze auto ondertussen al aan de 145000 duizend kilometer en het probleem met het gas systeem is natuurlijk nog niet opgelost, motor hapert nog steeds bij volgas en geeft regelmatig storingen aan. En het piepen van ’vergeten gordel’ is opgelost door wat draden los te trekken (heeft de dealer gedaan). Dit heeft er weer toe geleid dat het scherm van de airco niet meer wordt verlicht in het donker.

De dealer heeft ons in het twee jaar nog nooit normaal kunnen helpen, lijken wel amateurs daar.

Op de eleronnica en het gas systeem na bevalt de auto nog steeds prima.

Mijn vader was eerst van plan de auto over te nemen uit de lease, hier begint hij zelf nou wel sterk over te twijfelen. Dus zijn we wel een beetje zoekende naar iets nieuws en verglijkbaars, als iemand hier tips over heeft zijn die van harte welkom.

Gas systeem heeft NOOIT gewerkt zoals het zou moeten.
Verder wat kleine probleempjes
- boordcomputer geeft fout meldingen (opgelost)
- Het piepen van ’gordel vergeten’ gaat niet over bij bijrijders stoel. (dealer heeft gewoon alle draden los getrokken)
- Als de aanhanger is aangekoppeld doet de verlichting van de aanhanger het soms niet, probleem ligt wel bij de auto want bij andere auto’s heeft de aanhanger het probleem niet. (nog niet opgelost)
- Er zijn al 2 accu’s kapot gegaan binnen 100000 kilometers. (opgelost)
- linker schuifdeur (elektrisch) gaat soms niet goed dicht, moet je mee duwen. (nog niet opgelost)

Verder heeft de auto soms wat kleine elektronische problemen.

7,0