Citroën C8 2.0i 16V Ligne Prestige Suite (2004)

Citroen C8
Citroen C8Citroen C8Citroen C8Citroen C8Citroen C8Citroen C8 - interieurCitroen C8 - interieurCitroen C8 - interieurCitroen C8 - interieur

UitvoeringC8 2.0i 16V Ligne Prestige Suite
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Weliswaar nog niet zo lang in het bezit van de C8 maar vooralsnog heel tevreden. De zit in de wagen is goed te noemen, aanmerkelijk beter dan in de vorige MPV series van de Franse merken. Ook de cruise control is nu standaard en dat maakt de wagen tot een prima vervoermiddel op de lange afstand. Ook in de stad is er trouwens niets mis mee, alles is goed te bedienen en te overzien.
De stoelen zitten goed maar door de opstaande randen is het wat lastiger uitstappen. Ideaal zijn de automatisch inklappende spiegels bij eht afsluiten van de auto-maar allen met de sensor afstandsbediening- met de sleutel werkt de functie niet.
Aan de versnellingsbak moet je even wennen, met name 2 en 4 liggen bij elkaar. Bediening van de pedalen is licht. Behalver de cc kan ook de radio cd vanaf de stuurconsole worden bediend: erg handig. Verder heel veel vakken om spullen op te bergen. Voor de aankoop van de C8 heb ik een rondje gemaakt langs de concurrende modellen, Uiteindelijk voor deze gekozen gezien de goede standaarduitrusting en de fraaiere achterzijde- vind ik. Alle stoelen glijden nu op een rails wat handig is maar de stoelen zijn er wel zwaarder door geworden terwijl het systeem om de stoelen uit te nemen wat complexer is dan in het vorige model. Verbruik ligt rond de 1:9,5, iets minder goed dan de boekjes aangeven. Ik vind het toerental ook redelijk hoog: bijvoorbeeld 4000 bij 130. Niet dat je dat overigens sterk hoort.

Problemen met electronica zijn er niet behalve de ramen die niet altijd sluiten zoals je dat wil- m.a.w. omhoog betekent voor de auto wel eens omlaag maar dat kan de software specialist van de garage goed oplossen - neem ik aan.