Citroën C5 Break 2.0 HPi Exclusive (2002)

autoreview

Citroen C5 Break
Citroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 - interieurCitroen C5 - interieurCitroen C5 - interieur

Signalement

UitvoeringC5 Break 2.0 HPi Exclusive
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Ik heb voor deze lease auto gekozen door de volledige uitrusting en daarbij (relatief) lage prijs en dus bijtelling. Op advies van de dealer voor de HPI uitvoering gekozen ivm het trekken van een trailer (1200 kg).
Laten we met een positief bericht beginnen: De auto rijdt op een vlakke snelweg uitstekend zeker ook met hogere snelheden.
Dit comfort moet je echter betalen met een uiterst storings gevoelige auto. De problemen begonnen al in de eerste week met diverse storingsmeldingen over o.a. de remmen, het ESP systeem en de achteruitrij sensoren en dat was nog maar het begin van alle storingen die er geweest zijn zie onderstaande lijst. Het meest storende is wel het gebrek aan trekkracht van deze motor. Er is met een trailer eigenlijk niet mee te rijden. Optrekken op het kleinste heuveltje geeft zeer grote problemen doordat het toerental van de motor volledig instort. Vele bezoeken aan de dealer hebben dit probleem niet opgelost. Deze auto maakt niet waar wat in de folder is geschreven. Dit is veruit de slechtste auto van de 12 wagens waarin ik ruim 1.500.000 km heb gereden.

PROBLEMEN

Het optionele dak gaat ongevraagd open bij regen of zelfs als de auto geparkeerd staat. Na 4 reparaties al verholpen!
Achteruitrij sensoren defect 2x voorgekomen en gerepareerd
linkerraam gaat niet meer dicht.
rechterachterraam gaat niet meer dicht 3x.
Stoel zakt door hoogte verstelling is niet op te lossen.
achterruit gaat niet meer open 2x.
olie niveau meter defect.
katalisator defect.
rechter spiegel defect 2x
trekhaak defect(daar komt toch geen computer bij kijken!)
storing ESP (vele malen, computer wordt gereset verder doen ze er niets aan)
ABS defect (zie ESP).
Storing uitlaatgas (loopt sinds 7 maanden en vele bezoeken aan de dealer, nog steeds niet opgelost).
Veel minder vermogen en koppel dan volgens de Citroën specificaties (is door lease maatschappij gemeten) Dit is nooit opgelost.
Incidenteel hoog olie verbruik, oorzaak onbekend.

2,3
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens