Citroën C5 Break 2.0 HDiF 16V Caractre (2006)
| Uitvoering | C5 Break 2.0 HDiF 16V Caractre |
| Versnellingen | 6, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand bij aanschaf | 165.000 km |
| KM-stand laatst | 275.000 km |
Deze auto gekocht in mei 2009, ex lease, zonder gar.gekocht km.st.165000.
Bij mijn garage gebracht, distr.riem, olie/filters verv en airco gevuld en twee nieuwe michelins voor.
Daarna zorgeloze en zeer comfortabele kilometers gereden, hij is groot maar heel ruim, geweldige stoelen met leer.
Motor is 136 pk samen met de 6 bak aut. prima comb. altijd laag toerental 140 km is 2700 tpm.
Ondanks dit toch pittig verbr 1:13, wat mijstorrde was de herrie van de banden en het onrustige gevoel in het stuur en slechte koersvasthei, niet zoals een citroën hoort te rijden.
Na wat speurwerk de michelins laten vervangen door vredestein quatrac 3.
Plotseling had ik een heel andere auto die vele malen stiller werd en wel een goede wegligging heeft
Bij 180000 km gaf de dynamo de geest, verder probleemloze fijne reisauto.
Mijn vorige Xantia heb ik tot 350000km tevreden gereden, deze gaat dat ook vast halen
In vele revieuws storingen gelezen die mij gelukkig onbekend zijn
De C5 nog steeds top
Inmiddels een halfjaar en 30.000 km verder.
Nog steeds zeer tevreden inmiddels 4 keer naar Cannes ( werk ) gereden op deze riitten geweldige auto en na 13 uur stap je ontspannen en fit uit.
Bij 210.000 ging de dynamo stuk, ruildynamo incl montage was € 149.00.
Sinds 5.000 km en 5 bekeuringen ontdekte ik een vreemde kwaal nl. de snelheidsmeter geeft ( jawel ) te weinig aan.
Staat de naald op 100 km en ik schakel de cr.controle in dan is de digitaal aangegeven snelheid 114 km, en dat rijd je dan ook.
Om dit te rep. moet de klokkenwinkel gedem. worden dan opgestuurd worden..... wachten....monteren klaar.
Kan de auto nu geen week issen, weet het nu dus beetje opletten.
Verder ben ik nog steeds een tevreden C5 rijder.
vervolg review
Deze C5 break heeft inmiddels 275 duizend km gereden, in de ruim 3 jaar dat ik hem rij heb ik er een geweldige auto aan gehad.
Buiten het normale onderhoud heb ik in al deze km een kapotte dynamo gehad, verder helemaal niks.
De apart te openen achterruit heeft nooit ( goed) gewerkt.
Het rijcomfort, mede door het veersysteem is helemaal top.
Het verbruik, aut. 6, is niet super zuinig, mede door stevige rijstijl.
gem. 1 op 14.
Maar verder geen rammels, kraakjes of wat dan ook, lange reizen,Frankrijk, vele malen zijn een fluitje van een cent.
Dit is voor mij een geweldige en betrouwbare reisgenoot geweest.
Geheel onverwacht ga ik afscheid van hem nemen, bij toeval kwam ik een hele mooie C5 tourer 2009 tegen.
Had me voorgenomen tot de 350.000 door te rijden, maar die probleemloze km zijn voor de volgende eigenaar.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Citroen C5 Break 2.0 VTR (2005)

Peugeot 407 SW - Opel Vectra Stationwagon - Volvo V50 - Citroën C5 Break - Test

Test: Citroën C5 (2004)

Kwart meer doorrijders na tanken door hogere prijzen aan de pomp