Citroën C5 Break 2.0 HDi 110pk Différence (2003)
Uitvoering | C5 Break 2.0 HDi 110pk Différence |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik heb al eerder Citroën gereden dus weet wat ik kan verwachten. De auto is lekker ruim en over het comfort hoef ik weinig te zeggen.
Vergeleken met een Volkswagen vind ik de kwaliteit wel wat minder. Ik bedoel dat het dichtslaan van een Volkswagen meer solide klinkt als bij een Citroën.
Verder een hele complete auto die alles heeft wat ik er in zoek. Gipsplaten van drie meter schuif je zo naar binnen en dan kan de klep ook nog dicht!
De motor is vlot genoeg om prima mee te komen in het verkeer. Mijn passat had 130 pk en de citroen 110 pk. Dat was voor mij wel even wennen. Het is het verschil tussen vlot en snel door het verkeer heen gaan.
Heel lang heeft de rechterbuiten spiegel niet goed gewerkt. Deze moet automatisch naar de stoeprand gaan wijzen bij het inschakelen van de achteruit.
Verder is er vanuit de dealer een aanpassing geweest aan de remmen geloof ik.
Af en toe een melding van de computer dat er iets niet goed is aan de uitlaatgassen. Dit terwijl alles in orde is. Door de dealer goed verholpen trouwens.