Citroën C5 Break 2.0 16V Ligne Prestige (2005)

autoreview

Citroen C5 Break
Citroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 - interieurCitroen C5 - interieurCitroen C5 - interieur

Signalement

UitvoeringC5 Break 2.0 16V Ligne Prestige
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf56.000 km
KM-stand laatst66.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 66.000 km

Voor aankoop was dit een veelbelovende auto: maximale veiligheid en maximaal comfort. Na aankoop gaf deze auto eigenlijk alleen maar teleurstellingen. De auto ligt prima op de weg, dat wel. Maar voor de rest kregen we te maken met de ene storing na de andere. De auto lijkt wel met leukoplast aan elkaar te zijn gebouwd.

PROBLEMEN

 • 66.000 km

Ten eerste waren daar de talloze storingen aan de electronica. De ergerlijkste was nog wel de emissiestoring. Daarvoor zijn we 5 keer bij de dealer geweest.
Verder kraakte de auto aan alle kanten. Het interieur is gemaakt van werkelijk de goedkoopste materialen. Klepjes vallen spontaan open om nooit meer dicht te willen. De deuren zitten bij vorst in de sponning vastgevoren. Ach, etcetera etcetera. Wat me nog het meest ergert is de laconieke houding van zowel dealers als Citroën-rijders: \"ach, dat hoort nu eenmaal bij Citroën\". Eigenlijk is het schandalig dat een automerk in deze tijd wegkomt met zulke lage standaarden. Toch een beetje de Franse slag? Ik ga weer op zoek naar een Zweedse auto.

2,0
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  3
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens