Citroën C5 Break 2.0 16V Ligne Prestige (2005)
Uitvoering | C5 Break 2.0 16V Ligne Prestige |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Eerste 5000 kilometer
Er zijn veel negatieve verhalen over dit type auto te vinden. Met name de zgn eerste fase van de C5 heeft heel wat (terechte!) kritieken gekregen.
Dat was een groot twijfelpunt bij aankoop van deze auto. Ik heb veel reviews gelezen, garages gevraagd. En uiteindelijk toch gekozen voor deze auto. Je kunt bij elk merk een rotte appel treffen....
De eerste 5000 kilometer zijn zonder problemen verreden in elk geval. Bij aankoop waren er weinig dingen mis. Naast een defect lampje, functioneerde de achterruit die los van de achterklep open kan niet. Dat was een bekend probleem bij Citroen en de autohandelaar (van Pelt uit Alblasserdam) heeft dit prima verholpen.
Verder is het wennen. Nee, het is geen audi, BMW, etc. Het is geen scheurijzer. Het is een auto met erg veel comfort (die vering is fantastisch, ik weet niet meer wat drempels zijn) en veeel ruimte. Heeft een goede wegligging, veel vermogen, goede zit.
Een nadeel tot nu toe is het benzinevebruik. De opgave in het boekje klopt niet. Gemiddeld zou deze auto 1:12,7 moeten rijden. Ik kom niet heel veel verder dan 1:10,7.
Is het een aanrader? Als je zoekt naar een betaalbare auto, een comfortabele auto met veel ruimte, als je kinderen hebt, dan ja zeker een aanrader. Als je veel kilometers maakt, is het qua comfort zeker een aanrader, qua brandstofkosten iets minder. Ik heb van de hoge gebruikskosten die deze auto zou hebben naast de brandstof nog niets gemerkt.
Daarom...op naar de volgende 5000 kilometer en meldt mij dan wel weer.